İBB'de toplu sözleşme sevinci

İBB'de toplu sözleşme sevinci

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'e bağlı çalışan 14 bin 200 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile belediyeye bağlı İETT, İSBAK, İSTON, İSPARK, İSFALT, KÜLTÜR AŞ, HALK EKMEK, HAMİDİYE, AĞAÇ A.Ş'de çalışan ve toplam 14 bin 200 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yüzde 11'lik zamla ücretler aylık brüt 6 bin 93,88 TL'ye yükselirken, sosyal yardımlarla birlikte bir işçinin eline geçecek net ücret 4 bin 97,59 TL oldu.

İBB Başkanı Kadir Topbaş ve HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan'ın imza attığı törene İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Genel Sekreter Yardımcıları Hüseyin Eren ve Eyyüp Karahan, Hizmet İş Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz ile sözleşme imzalayan İBB Şirketlerinin Genel Müdürleri katıldı.

TOPLU SÖZLEŞME İMZALAYAN İŞÇİLERİN ÜCRETLERİ 4 BİN LİRAYA YÜKSELDİ

1 Mart 2016-28 Şubat 2018 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmesiyle çalışanların çıplak ücretlerine birinci yılda yüzde 11 net zam, düşük ücretlilere bu zammın üstünde iyileştirme yapıldı. Sosyal yardımlar yüzde 11 oranında arttırıldı. Sözleşmenin ikinci yılında da birinci yıldaki enflasyon oranı kadar zam yapılması karara bağlandı. Yılda 4 ikramiye ve ayni yardımlar da devam edecek. Yeni toplu iş sözleşmesiyle bir ortalama çalışanın aylık brüt ücreti 6 bin 93,88 TL olurken, sosyal yardımlarla birlikte eline geçen net ücret 4 bin 97,59 TL oldu.

"İŞÇİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEDİK"

Törende konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, İBB'nin bu yılki yatırım bütçesinin 16,3 milyar lira olduğunu söyleyerek "Yüzde 11'le mutabakata vardık. Enflasyona ezdirmemiş olduk. Tabii ki yeterli değil. Gönlümüz zengin ama imkanlarımız dahilinde konuşuyoruz" dedi. Topbaş'ın maaş farklarının bir önce ödenmesine yönelik talimatı salonda alkışlarla karşılandı.

"TÜRKİYE SINIR ÖTESİ OPERASYON YAPMAK ZORUNDA KALDI"

Türkiye'nin gündemine değinen Topbaş, "15 Temmuz'da gazi belediyemiz işgal edildi, 18 şehit verildi. Milletimizin azmi, iradesi, samimiyeti bu FETÖ'cu terörist grubun ve onun yandaşlarının, destek verenlerin hedeflerine erişmesine izin vermedi. Yarınlara hep beraber erişeceğiz. Türkiye sınır ötesi operasyon yapmak zorunda kaldı. Dünyaya adeta "güvenli bir bölge yapılsın" diye haykırdı" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZA VE BAŞBAKANIMIZA BİLGİ VEREREK GİTTİM"

İBB Başkanı Topbaş, yurtdışı gezileri nedeniyle yapılan eleştirilere, "Sadece kendi işimizi yaparak değil, bulunduğumuz konum itibariye ülkeme, şehrime ne katabilirim diye düşünerek de hizmet etmeliyiz" diyerek yanıt verdi.

Katıldığı geziler hakkında bilgi veren Topbaş; 11-18 Ekim tarihleri arasında Kolombiya'nın başkenti Bogota'da düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) toplantısına katıldığını söyleyerek, "Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza bilgi vererek gittim" açıklamasında bulundu. Topbaş, Bogota ziyaretinin ardından Ekvador'un Başkenti Kuito'da düzenlenen BM Dünya Konferansı Habitat III'ün açılışına katıldığını, oradan da Brüksel'de FETÖ darbe girişimi ve terörünü anlatmak için bir dizi ziyarette bulunduğunu anlattı.

DHA