İbni Sina Hastanesinin atık bölümündeki patlama

İbni Sina Hastanesinin atık bölümündeki patlama

Ankara Büyükşehir Belediyesi:

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tıbbi atık toplama görevinin olduğu, tehlikeli atıkların toplanmasıyla ilgisinin bulunmadığı bildirildi.

Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi acil bölümü önünde meydana gelen patlamaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'daki hastanelerin tıbbı atıklarını toplayarak Sincan Çadırtepe'deki depolama alanında kurallara uygun olarak depolandığı belirtildi.

Tıbbi atıkların yanı sıra tehlikeli atıklar olarak geçen atıkların toplanması için hastanelerin özel firmalarla anlaşmasının bulunduğu vurgulanan Ankara Büyükşehir Belediyesi açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"İbni Sina Hastanesi de özel bir firmayla yaptığı anlaşma çerçevesinde bu tehlikeli atıkları Ankara dışına depolanmak üzere göndermektedir. Bazı internet kanallarında patlamayla ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi ilişkilendirilmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi sadece tıbbi atık toplama görevini yapmaktadır. Tehlikeli atıkların toplanmasıyla ilgisi yoktur. Bu patlama da tehlikeli atıkların alınması sırasında meydana gelmiştir."