İçme suyuna kanalizasyon karıştı

İçme suyuna kanalizasyon karıştı

Babaeski ilçesinde, 5 günde 461 kişi ishal, kusma ve bulantı şikayetleriyle hastaneye başvurdu.

Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fergan Genç,  Babaeski Devlet Hastanesinde tedavi edilen hastaları ziyaret etti. 
 
Genç, ziyaretinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 günde,  ishal, kusma ve bulantı şikayetleriyle hastaneye başvuran 461 kişinin tedavi  altına alındığını söyledi. 
 
 Hastaların sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Genç, şikayetlerin  sudan kaynaklandığının tespit edildiğini vurguladı.  Babaeski içme suyundan  numune alındığını ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce incelendiğini dile getiren Genç,  şöyle konuştu: 
 
"Suda, kanalizasyon atığından oluşan koliform bakterisine rastlandı.  Sudaki klor seviyesi de normalin altında çıktı. Belediyenin altyapı çalışmaları  nedeniyle içme suyuna kanalizasyon atığı karıştığını düşünüyoruz. Alınan numunede  yapılan incelemede klorlama ve dezenfeksiyon yapılmadığını tespit ettik. Belediye  ekipleriyle temasa geçerek gerekli çalışmaların yapılması konusunda uyarıda  bulunduk." 
 
   "Suyu kaynatarak kullanma uyarısı" 
 
 Genç, vatandaşa, şebeke içme suyunu kaynatarak kullanma uyarısında  bulundu. Banyoda kullanılacak suyun bile kaynatılmasını öneren Genç, şunları  kaydetti: 
 
   "Mümkünse kapalı ambalajlı su kullanılmalıdır. Meyve, sebze, bulaşık  yıkarken, yemek ya da çay yaparken, vücut temizliğinde dahi su kaynatılmalı,  soğuduktan sonra kullanmalıdır. Vatandaşlarımızın bilinçli ve duyarlı olmasını  arzu ediyoruz. Şu anda durumu riskli herhangi bir vakamız yok. Sağlık Bakanlığına  bağlı kuruluşlar olarak gerekli tedbirlerimizi ve hazırlığımızı yaptık. Bundan  sonra da gelen vakalar olabilir. Bu durumda hemen tıbbi müdahalesi yapılarak  tedavi edilecektir."