Iğdır Belediye Başkan Yardımcısının Yolu Silahlı Kişiler Tarafından Kesildiği İddiası

Iğdır Belediye Başkan Yardımcısının Yolu Silahlı Kişiler Tarafından Kesildiği İddiası

IĞDIR Belediye Başkan Yardımcısı DBP'li Şaziye Önder ve kadın meclis üyelerinin bulunduğu aracın geçen 16 Kasım günü silahlı kişiler tarafından durdurulduğu iddia edildi.Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Şaziye Önder, kadın meclis...

IĞDIR Belediye Başkan Yardımcısı DBP'li Şaziye Önder ve kadın meclis üyelerinin bulunduğu aracın geçen 16 Kasım günü silahlı kişiler tarafından durdurulduğu iddia edildi.

Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Şaziye Önder, kadın meclis üyeleriyle birlikte geçen Pazar günü Mardin'den Iğdır'a gelirken, iddiaya göre yolları eli silahlı kişiler tarafından kesildi. Başkan Yardımcısı Şaziye Önder, 3 kişinin kendilerini Van'ın Çaldıran ilçesiyle Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi arasındaki Tendürek Dağında durduklarını ileri sürdü.

Beyaz renkli 34 plakalı otomobilden inen sivil giyimli 3 kişinin ihbar aldıkları için aracı durduklarını iddia eden Şaziye Önder, "Neden aracı durduruyor sunuz? diye sorunca ihbar aldıklarını anlattılar. Silahlarını bize doğrultarak geldiklerini söyleyince de konuyu değiştirdiler. Plakada çizik olduğunu bu yüzden arabamızı durdurduklarını söylediler. Daha sonra yolumuzu kesenler, içinde şoförün de bulunduğu sivil plakalı bir araca binerek uzaklaştılar. Bu saldırının bize yönelik ciddi bir gözdağı olduğunu düşünüyorum. Belki de araç kalabalık olmazsa çok farklı şeylerle de karşılaşabilirdik. Bu olay bize 90'lı yılları hatırlatıyor. Gece vakti üzerinde resmi yazı ve plaka bulunan belediyeye ait otomobilin bu tür kişiler tarafından yolu kesiliyor. Tekrar faili meçhullerin yaşanmasını ve barış sürecinin bitmesini istemiyoruz. Önümüzü kesenlerin tipi JİTEM diyebileceğimiz kişilerin tiplerine benziyordu. Sakallı ve sivillerdi. Üzerlerinde son zamanlarda ortaya çıkan IŞİD yani DAİŞ çetelerinin giydiği siyah şalvarlar vardı. Aklımıza ilk olarak JİTEM'in tekrardan yapılanmaya başladığı geldi. Tam da barış sürecinde yeniden bu tür şeyler mi ortaya atılıyor?" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI