Iğdır'da 6 Yaşındaki Çocuğun Kaybolması

Iğdır'da 6 Yaşındaki Çocuğun Kaybolması

AFAD ve jandarma ekipleri ile komandolar, Enes Tosun'u bulmak için çalışmalarını sürdürüyor

IĞDIR (AA) - Iğdır'da üç gün önce kaybolan 6 yaşındaki Enes Tosun'un bulunması için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.

Iğdır İl Jandarma Komutanlığı ve AFAD arama kurtarma ekipleri ile vatandaşlar, Tosun'un kaybolmasının dördüncü gününde de arama çalışmaları yaptı. 

Güllüce köyü yakınındaki Mollakamer, İnce, Aşağı Katırlı, Gedikli, Aliköse, Ortabucak, Hamurkesen köylerini kapsayan alanda komandoların da katılımıyla yapılan aramalarda hiçbir bulguya rastlamadı. 

Son olarak 29 Haziran Pazartesi öğleden sonra görülen ve kendisinden bir daha haber alınamayan küçük Enes'in evinde ise gözyaşı ve hüzün hakim.

Olayı duyan civar köylüler ve akrabaları, aileyi teselli etmeye çalışıyor. Güllüce köyündeki iki odalı eve gelenler, Enes'ten gelecek güzel bir haber bekliyor. 

- "Yetkililere yalvarıyorum, çocuğumu bulsunlar"

Anne Bahar Tosun, Enes'in oynamak için evden çıktığını, bir daha geri gelmediğini belirterek, "Evladımı bir daha göremedim. Yetkililere yalvarıyorum, çocuğumu bulsunlar, onu geri getirsinler. Evladıma kötü bir şey olmasın" dedi.

Baba Metin Tosun ise AFAD ve jandarma ekipleri ile birçok vatandaşın günlerdir arama yapmalarına rağmen henüz somut bir ipucuna ulaşamadıklarını söyledi. 

Çocuğunun fotoğraflarına bakarak sabaha kadar ağladıklarını dile getiren Tosun, "Çocuğum pazartesi 13.30 sıralarında Kur'an kursundan çıkıp yanıma geldi. Bana 'baba sıkılıyorum biraz gezeyim mi' dedi. Ben de izin verdim. Sonra bizim amca çocuklarının yanına gittim, 'Enes geldi mi' dedim, 'gelmedi' dediler" ifadesini kullandı.

Tüm aramalarına rağmen çocuğunu bulamadıklarını anlatan Tosun, "Yemedim yedirdim, içmedim içirdim. Hep canım gibi sevdim onu. Herkes elini taşın altına koysun, bütün Türkiye. O sizin evladınız, o sizin yavrunuz. Allah devletimizden razı olsun, 4 gündür aramalar aralıksız devam ediyor. Umudumuz yukarıda Allah sonra da devletimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, bu işin peşini bırakmasın. Medyamıza sesleniyorum, bunun peşini bırakmayın. Benim yavrumu bana getirin" diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı