Iğdır’da İşlenen Cinayetin Zanlısı Nahçıvan’da Yakalandı

Iğdır’da İşlenen Cinayetin Zanlısı Nahçıvan’da Yakalandı

Iğdır'da öldürülen Azerbaycan uyruklu Asef İmanov (45)'un katil zanlısı Nahçıvan'da yakalanırken, maktulun cesedinin bulunması için arama çalışmaları...

Iğdır'da öldürülen Azerbaycan uyruklu Asef İmanov (45)'un katil zanlısı Nahçıvan'da yakalanırken, maktulun cesedinin bulunması için arama çalışmaları başlatıldı.

Arkadaşlarıyla birlikte 30 Mart'ta kendi aracıyla Nahçıvan'dan Türkiye'ye gezmek için gelen evli ve 3 çocuk babası İmanov'dan 5 gün haber alınamayınca, yakınları durumu emniyet ve jandarmaya bildirdi. Polis ve jandarma ekiplerince başlatılan çalışmayla, İmanov'a ait aracın Manisa'da olduğu tespit edildi.

Iğdır ve Nahçıvan polisinin yürüttüğü çalışma neticesinde, İmanov'un Türkiye'ye birlikte geldiği arkadaşı Ziyarat Aliyev, Bakü'den Nahcıvan'a hava yolu ile geldiği anlarda cinayet zanlısı olarak gözaltına aldı.

Aliyev, yapılan sorgunun ardından İmanov'u öldürüp cesedini Iğdır'a bağlı Bayraktutan köyünden geçen tahliye kanalına attığını itiraf etti.

Iğdır İl Emniyet Müdürlüğünce başlatılan çalışmayla, Aliyev'in İmanov'u Iğdır'da öldürdükten sonra İmanov'a ait araçla Manisa'ya gittiği, aracı burada bıraktıktan sonra İstanbul'a, İstanbul'dan uçakla Moskova'ya gittiği belirlendi. Aliyev'in hava yolu ile Moskova'dan Bakü'ye, buradan ise Nahçıvan'a geçtiği tespit edildi.

Aliyev'in ifadesi üzerine jandarma ve Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı ekiplerce Bayraktutan köyünden geçen kanal boyunca arama çalışmaları başlatıldı.

Türkiye-Ermenistan sınırını oluşturan Aras nehriyle birleşen kanalda yapılan aramalarda İmanov'a ait olduğu belirlenen elbise ve cep telefonu bulundu.

İmanov'un cesedinin bulunamaması durumunda Aras nehrinde Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı dalgıç ekiplerince çalışma başlatılacağı öğrenildi.