Iğdır'da Kayıp Nahçıvanlı'nın Cesedini Arama Çalışmaları Sonlandırıldı

Iğdır'da Kayıp Nahçıvanlı'nın Cesedini Arama Çalışmaları Sonlandırıldı

AZERBAYCAN'ın Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden geldiği Iğdır'da cinayete kurban gittiği bildirilen evli ve 3 çocuk babası 45 yaşındaki Asef İmanov'un...

AZERBAYCAN'ın Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden geldiği Iğdır'da cinayete kurban gittiği bildirilen evli ve 3 çocuk babası 45 yaşındaki Asef İmanov'un cesedi, Türkiye- Ermenistan sınırında 4 gündür yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı. AFAD'a bağlı dalgıçların Aras Nehri'nde yaptıkları aramalar sonuç vermeyince çalışmalar durduruldu.

Özel otomobili ile Nahçıvan- Iğdır arası yolcu taşıyan ve 30 Mart günü geldiği Iğdır'da ortadan kaybolan Asef İmanov'dan bu tarihten beri haber alınamıyordu. En son Zübeyde Hanım Bulvarında güvenlik kameraları tarafından tespit edilen İmanov'un bulunması için oğlu Gaffur ve iki yakını, Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak bulunmasını istedi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü Nahçıvan'da gözaltına alınan Ziyafet Aliyev, Iğdır'da Asef İmanov'u öldürdüğünü ve Bayraktutan köyündeki su kanalına attığını söyledi. Aliyev'in ifadesi üzerine Jandarma ve AFAD ekipleri, Bayraktutan Köyü'ndeki kanal boyunda ve yakınındaki Türkiye- Ermenistan sınırını oluşturan Aras Nehri üzerinde İmanov'un cesedini botla, çubuklarla arama çalışmaları başlattı.

Bugün de devam eden aramalara Nahçıvan'dan gelen savcı Hikmet Memedov ve Emniyet Müdürü Gulu Rüstemon ile Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu il temsilcisi Fariz Caferov ile Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Gürcan Alev katıldı. Van'dan gelen AFAD'a bağlı dalgıçların Aras Nehri'nde 4 gündür yaptıkları aramalar sonuç vermeyince, çalışmalar bitirildi.

FOTOĞRAFLI