Iğdırlılar Azerbaycan’a Destek İçin Ermenistan Sınırına Yürüdü

Iğdırlılar Azerbaycan’a Destek İçin Ermenistan Sınırına Yürüdü

Iğdır'da, Türkiye-Ermenistan sınırının sıfır noktasında "Ermenistan'a Tepki Karabağ'a Destek Mitingi" düzenlendi.

Iğdır'da, Türkiye-Ermenistan sınırının sıfır noktasında "Ermenistan'a Tepki Karabağ'a Destek Mitingi" düzenlendi.

Iğdır'da bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişilik kalabalık, Ermenistan-Türkiye sınırının sıfır noktasında bulunan Alican Sınır Kapısına yürüdü. Ellerinde Azerbaycan ve Türkiye bayrakları bulunan kalabalık, Ermenistan'ın son zamanlarda Azerbaycan ve Nahçivan sınır hatlarında gerçekleştirdiği saldırıları protesto etti. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen protesto yürüyüşünde Türkiye ve Azerbaycan'da şehit düşen güvenlik güçleri için Kuran-ı Kerim okunup Karabağ'ın yeniden Azerbaycan topraklarına dahil edilmesi için dualar edildi. Protesto yürüyüşünde Ermenistan'ın bayrağı yakılırken "Katil Sarkisyan", "Katil Ermenistan Azerbaycan'dan defol", "Karabağ bizimdir, bizim olacak" sloganları atıldı. Kalabalık adına konuşan Tan Demirkaya, İrevan Türk Hanlığı'nın gerçek sahiplerinin Iğdır'a göçmek zorunda kalan Azer Türkleri olduğunu söyledi. Türkler'in tarih boyunca hiç bir millete boyun eğmediğini, Ermeniler'in ise tarih boyunca kaçtıkları her yerde Türkler topraklarına sığındıklarını belirten Demirkaya, "Ermeniler ilk olarak yaşadığımız bu topraklarda, en son ise Karabağ'da en zor anlarımızda bizi sırtımızdan bıçaklamışlardır. İşte bu yüzden tarihin gözleri önünde en vefasız, en onursuz, en omurgasız millet olmayı seçmişlerdir. Haddini bilmez Ermeniler'in çocuklarına söyledikleri bir söz vardı, "Karabağ'ı biz aldık Ağrı Dağı'nı siz alacaksınız" diye. İşte Ağrı Dağı, Ay Yıldızlı bayrağımız bütün ihtişamı ile dalgalanıyor ve Allah'ın izniyle ilelebet dalgalanacak. Çok yakın zamanda da Azerbaycan'ın şanlı bayrağını Karabağ'da dalgalandıracağız" dedi.

Ermenistan'ın, iki ülke arasında alınan ateşkes kararına rağmen Azerbaycan ve Nahçivan'ın sınır köylerine saldırı gerçekleştirdiğini, Türk düşmanı ülkelerin ise bunu görmezden geldiğini savunan Demirkaya, "Azerbaycan'da ayağa kalkan yiğitler bize gardaş dediğinde bizler Azerbaycan'ın, Nahçivan'ın bir karış toprağı için canımızı vermeye hazırız. Ermeni, Rus ve hangi terör örgütü olursa olsun biz Türkler bir ölür bin diriliriz ama asla bir karış toprağımızdan vazgeçmeyiz. Bizler şanlı bayrağımız uğrunda şehit olan Mübariz İbrahimov'un, Turgut Demirkaya'nın evlatları, yüce rabbimizin adalet terazisi arşı titreten Ali'nin yarenleriyiz. Bizler çağ açıp çağ kapatan bir neslin torunları ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz. Kalbi Türkiye, Azerbaycan, Karabağ, Musul, Kerkük ve Doğu Türkistan için atan herkese selam olsun" şeklinde konuştu.

Düzenlenen yürüyüşte güvenlik güçleri, Alican Sınır Kapısı'na 50 metre kala bariyerlerle yolu kapattı. Eylem olaysız şekilde son buldu.