İğrenç tecavüzde yeni gelişme !

İğrenç tecavüzde yeni gelişme !

Sinop'ta 4 kişinin tecavüzüne uğrayan 19 yaşındaki kız olayına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de dahil oldu.

Sinop'ta üçü 18 yaşından küçük 4 kişi, 19 yaşındaki liseli kıza tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklandı.

Sinop'un Ayancık İlçesi'nde açık öğretim lise ikinci sınıf öğrencisi S.D., erkek arkadaşı 19 yaşındaki F.Ü. ile geçen 25 Mayıs'ta otomobille gezerken, yanlarına arkadaşları S.E. geldi. Otomobili ormanlık alana süren F.Ü. burada S.D. ile ilişkiye girmek istedi. İddiaya göre genç kız kabul etmeyince, S.E. elbiselerini yırtarak genç kıza tecavüz etti, F.Ü. de olup biteni izledi.

Bu sırada yanlarına gelen A.Y. ve M.O. da genç kızla zorla ilişkiye girdi. Ardından da 4 kişi, genç kızı şehir merkezinde bırakıp kaçtı. S.D. polise giderek başından geçenleri anlatıp şikayetçi oldu. Gözaltına alınan ancak suçlamayı kabul etmeyen 4 genç, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Üçü 18 yaşından küçük olan dört kişi hakkında, 'cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, cebir ve şiddet kullanarak kişiyi cinsel amaçlı yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı' suçlarından işlem yapıldı.

MÜDÜRLÜKTEN YAZILI AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ayancık Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 27/05/2015 tarihinde S.D. hakkındaki olayı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bildirmesi üzerine, İl Müdürlüğümüz tarafından görevlendirilen meslek elemanları tarafından S.D. ile yapılan görüşmeler sonucunda ivedilikle 6284 sayılı yasa gereği gerekli işlemler başlatılmıştır. S.D.'nin yaşadığı olay neticesinde İlimiz Atatürk Devlet Hastanesi'nde psikiyatrik muayenesi yaptırılmış, psikolojik destek alabileceği bir sağlık kuruluşuna sevk edilmiş olup, sağlık kuruluşunun bulunduğu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bilgilendirilmiştir. S.D. hakkında gerekli olan tüm işlemler ve mesleki çalışmalar kişinin mahremiyetine ve gizlilik ilkelerine riayet edilerek titizlikle yürütülmektedir. Sevk edilen sağlık kuruluşu tarafından gerekli tedavisi yapılan S.D., 19 yaşında olması nedeniyle kendi rızası ve ailesinin isteği üzerine ailesine teslim edilmiştir. Suça karışan kişilerin tutuklu olarak yasal işlemleri adli makamlarca yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."