İHD, Dersim şubesini açtı

İHD, Dersim şubesini açtı

İnsan Hakları Derneği(İHD), Tunceli’de şube açılışını gerçekleştirdi. Açılışa;Tunceli Belediye eş başkanları Mehmet Ali Bul, Nurhayat Altun ve vatandaşlar katıldı.     Açılışta bir konuşma yapan İHD Dersim...

İnsan Hakları Derneği(İHD), Tunceli’de şube açılışını gerçekleştirdi. Açılışa;Tunceli Belediye eş başkanları Mehmet Ali Bul, Nurhayat Altun ve vatandaşlar katıldı.

    Açılışta bir konuşma yapan İHD Dersim Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, İHD Genel Merkezi'nin 6 kişiyi atamasıyla şubenin açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Yakın zaman içinde olağan kongre yapacaklarını ifade eden Solmaz, "Zamanla üyelikle sayımız artacak, olağan kongre düzenleyerek yönetim kurulumuzu belirleyeceğiz." dedi.

    Dersim’de İHD şubesinin açılmasının önemli bir adım olduğunu belirten Solmaz, Dersim halkından tüm haklı taleplerini demokratik yollarda ortaya koymasını beklediklerini söyledi. İHD’nin savunduğu amaç ve ilkelerden bu zamana kadar taviz vermeden mücadele ettiğini söyleyen Solmaz, "Bölgede yıllardır sürdürülen ayrımcı ve mezhepçi politikalardan güç alan IŞİD çetelerinin her hangi bir dış destek almadan bu kadar ilerlemesi, Türkiye sınırlarına dayanması mümkün değildir." diye konuştu.

    Solmaz, Türkiye’de emek ve demokrasi güçlerinin Kobani’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmeye çalıştığını dile getirerek kamuoyunu yeni bir katliama karşı uyarmakta olduklarını kaydetti. CİHAN