İhlas Koleji Okulları İstanbul’un Fethinin 562. Yılını Etkinliklerle Kutladı

İhlas Koleji Okulları İstanbul’un Fethinin 562. Yılını Etkinliklerle Kutladı
Güncelleme:

İhlas Koleji Okulları, düzenlenen programlarla Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinin 562. yılını kutladı.

İhlas Koleji Okulları, düzenlenen programlarla Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinin 562. yılını kutladı.

İhlas Koleji Bahçelievler ve Beylikdüzü Kampüsleri'nde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, Osmanlı İmparatorluğu'nun o dönemine ilişkin bilgiler paylaşıldı ve mehteran bölüğünün katılımıyla kutlamalar yapıldı. Gençler, mehter marşlarına eşlik ederek fetih ruhunu yaşattılar.

Her iki etkinlikte de yer alarak gençlere fetih ile ilgili hazırlıkları ve Fatih'in dehasını anlatan İhlas Koleji öğretmenlerinden Kazım Kürşat Yücel, Osmanlı Devleti ile ilgili doğru bilinmesi gereken konulara da değindi.

Fatih'in askeri ve siyasi olarak büyük bir deha olduğunu söyleyen Yücel, "Fatih Sultan Mehmet yaşına göre çok iyi eğitim almış, askeri ve siyasi alanda gerçek bir deha olmuştur. Birçok dili ana dili gibi konuşmuştur. İlim ve sanat alanında inanılmaz bir yetenekti" diye anlattı. Fatih'in aynı zamanda azimli ve Belgrad seferinde kılıcıyla düşmanın arasına dalacak kadar da gözü pek bir padişah olduğunu vurguladı.

Osmanlı Devleti'nin 1447 yılından itibaren bir dünya lideri haline geldiğini anlatan Yücel, 1774'e kadar da bu liderliği sürdürdüğünü söyledi. Tarihte hiçbir devletin bu kadar yıl dünya liderliğini sürdüremediğine dikkat çeken Yücel, pek çok devletin ancak küçük sürelerle bu liderliği elde ettiğini belirtti.

Osmanlı tarihinin okullarda hatalı anlatıldığını savunan Yücel, "Osmanlı tarihinin gelişimi hep yanlış anlatılıyor. Osmanlı Devleti'ni 5 döneme ayırıyorlar. Nedir bunlar? Kuruluş, yükseliş, duraklama, gerileme ve çöküş. Yani, şanlı bir devletin en iyi zamanları 80 yıla sıkıştırılıyor. Bu çok büyük bir yanlıştır. Osmanlı Devleti kurulduğu andan itibaren 300 yıl yükseliş 300 yıl iniş dönemi yaşamıştır " diyerek konuya açıklık getirdi.

Her iki programın sonunda, Yücel'e vermiş olduğu değerli bilgilerden dolayı çiçek takdim edildi.

Kaynak: İHA