İhlas Öğrencilerinin İngilizcesi Fce İle Tescillendi

İhlas Öğrencilerinin İngilizcesi Fce İle Tescillendi
Güncelleme:

İngilizce yeterlilik sınavları arasında önemli bir yer tutan FCE (First Certificate in English) sınavında başarı gösteren İhlas Eğitim Kurumları öğrencileri...

İngilizce yeterlilik sınavları arasında önemli bir yer tutan FCE (First Certificate in English) sınavında başarı gösteren İhlas Eğitim Kurumları öğrencileri sertifikalarını aldı.

İngilizce yeterlilik sınavları arasında önemli bir yer tutan ve birçok eğitim kurumu ile şirket tarafından İngilizce'nin iyi seviyede olduğunun bir belgesi olarak görülen FCE (First Certificate in English) sınavında başarı gösteren İhlas Eğitim Kurumları öğrencileri sertifikalarını aldı. Okulun Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen organizasyona okulun 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri ile idareciler katıldı.

DÜNYANIN HER YERİNDE KABUL GÖREN BİR SERTİFİKA

Sertifika takdimi öncesinde bir konuşma yapan Özel Bahçelievler İhlas Anadolu Lisesi İngilizce Zümre Başkanı Ahmet Cihat Kapçık, FCE sertifikasının dünyanın her yerinde kabul gören birkaç belgeden biri olduğunu söyledi. Özellikle üniversite hayatını yurtdışında sürdürmek isteyen ya da üniversitelerin İngilizce hazırlık sınıflarını direk geçmek isteyenler için FCE ve TOEFL gibi sınavların çok önemli olduğunu vurgulayan Kapçık, İhlas Eğitim Kurumları öğrencilerinin bu sınavlara en iyi şekilde hazırlandıklarını belirtti. Okulda verilen İngilizce eğitiminin aşamalarını da detaylı olarak anlatan Kapçık, dersler dışında FCE, TOEFL, İngilizce Münazara gibi kulüpler kurduklarını öğrencilerin de bu kulüplere katılımlarından memnun olduklarını söyledi.

Kapçık'ın konuşmasının ardından okulda kurulan kulüplerin danışman öğretmenleri kulüplerini tanıtırken, etkinlikte çeşitli üniversitelerin yetkilileri ile İngilizce yeterlilik sınavları hakkında yapılan röportajlar da paylaşıldı. Organizasyonun sonunda öğrencilere sertifikaları Özel Bahçelievler İhlas Anadolu Lisesi Okul Müdürü Salih Uyan ve İngilizce öğretmenleri tarafından verildi.

ANASINIFINDAN BAŞLAYAN YABANCI DİL EĞİTİMİ

Sertifika töreninin ardından konuşan ve günümüzde yabancı dil konusundaki beklentilerin giderek arttığını söyleyen okul müdürü Salih Uyan,"Bugün yurtdışında eğitim hayatını devam ettirmek isteyen bir öğrenciden bu sınavlarda başarılı olması isteniyor. Yine ülkemizdeki üniversitelerin İngilizce hazırlık sınıflarından muaf olabilmek için bu sınavları yüksek puanlarla geçmek gerekiyor. Biz de okullarımızda anasınıflarımızdan başlayarak yabancı dil eğitimini en iyi şekilde veriyoruz. Öğrencilerimiz liseye geldiklerinde almış oldukları eğitimin devamında bu sınavlarda başarılı olacak düzeye ulaşıyorlar" dedi.

Kaynak: İHA