İhsanoğlu'na HDP sorulunca...

İhsanoğlu'na HDP sorulunca...

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşen MHP'nin Meclis Adayı İhsanoğlu, görüşme sonrası HDP sorusuna yanıt vermedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP TBMM Başkan Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu CHP Genel Merkezi'ndeki makamında kabul etti. Görüşme sonrası açıklama yapan İhsanoğlu 'HDP ile görüşmüyosunuz? sorusuna "Teşekkür ediyorum arkadaşlar" diye cevap verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç ve Tekin Bingöl'ün de hazır bulunduğu görüşme sonrası açıklama yapan İhsanoğlu şunları söyledi: Kendisiyle görüşmekten her zaman mutluluk duydum. Ben konuyla ilgili beyanatımı daha önce bir saat önce yaptım. İlave edecek bir şey yok.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN OY GELİR Mİ?

Şimdi bu konular elbette dört aday var. Ve bu dört aday her birisi gerçekten çok kıymetli adaylar. Meclis bu sefer çok zengin bir seçme hakkı var, seçenek var. Kendimi de saymıyorum ama üç kıymetli aday var benden başka. O bakımdan bu Meclis şanslı. Prosedürü çok belli, çok net. Yarın iki oylama, ertesi gün son iki oylamayla böyle sayı azaltılarak iki aday arasında kalacaktır.

Bu tabi nasıl evrilecek, nasıl dönüşecek, kimler kalacak sonunda ve tercihler nasıl olacak o her partinin her grubun her milletvekilinin takdirine kalmış bir şeydir.

Ben şahsen bazı milletvekillerinin bu partiye olan bağlılık, ikinci turdaki seçenekler azalınca tabi takdir hakkını kullanacaklarını düşünüyorum. Hayırlı olacağını düşünüyorum. Dört kişiden kim olursa olsun hepsi bu meclis'e büyük dirayetle, kabiliyetle yönetecek insanlardır. O bakımdan bu şanslı bir dönemdir. Türkiye'de demokrasi gelenekleri yavaş yavaş daha sağlam zemin üzerine oturuyor ve Meclis'in yeni dönemde de daha rahat çalışacağı, itibarının artacağı, yürütmeye karşı olan durumunun yükseleceği kanaatindeyim.

HDP İLE GÖRÜŞMÜYORSUNUZ?

Teşekkür ediyorum arkadaşlar.