İhsanoğlu'ndan Erdoğan'a İstiklal Marşı cevabı

İhsanoğlu'ndan Erdoğan'a İstiklal Marşı cevabı

Köşk adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, rakibi Başbakan Erdoğan'ın İstikalal Marşı'nı bilmediğine ilişkin iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhanoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İstiklal Marşı’nı bilmediğine ilişkin iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Hürriyet'ten Şükrü Küçükşahin'in haberine göre; İhsanoğlu, Adana Seyhan Belediyesi’ne ait kültür merkezinin Mehmet Akif Ersoy salonundaki konuşmasında “İstiklal Marşını bilmiyormuşum, yalan iftira. Ben Mehmet Akif’in en yakın arkadaşının oğluyum. Hadi oradan canım sen de. Siz daha onu öğrenmeden ben onu daha anamın sütünü emerken öğrendim” tepkisini gösterdi.

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Adana ziyareti kapsamında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde soruları cevapladı.

İşte İhsanoğlu’nun yaptığı açıklamalardan satır başları:

''YÜZDE 60'LA ÇIKACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM''

Bütün gördüğün anketler bizim yaptırdığımız anketler de dahil. Ben bunların hiçbirisine güvenmiyorum.
Benim için anket 10 Ağustos’ta yapılacak ankettir ve ben oradan yüzde 60’la çıkacağımızı düşünüyorum. Bu ilgi nedir Allah aşkına. 30 gün önce ilan edilmiş bir adaylık sonrası bu kadar insan gelip sevgi gösterisinde bulunuyor. Bu millet artık yeni bir ses yeni bir nefes istiyor. Buna ihtiyacı var.

''GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEDİM''

Cumhurbaşkanlığı kimsenin inhisarında değil. Ben sokaktan gelmedim. Ben gökten zembille inmedim. Meclis'te 4 parti var. İki parti bir aday gösterdi, diğer iki parti de kendi adaylarını gösterdi. Bunda yanlış ne var. Buna saygı göstermek lazım. Buna saygısızlık yapanlar millete saygısızlık yapıyorlar.

“EVİMDE ATOM BAMBASI YAPIYORUM”

Fetih ve Hamas arasında ilk ateşkesi evet ben sağladım. 19 Aralık 2006’da. Ve bunu belgesi geçtiğimiz günlerde Hürriyet Gazetesi’nde yayınlandı. Benim hakkımda iftiralar var ama hiç kimse delil olarak koyamıyor. Yeni bir iddiayı söyleyeyim size. Ben evimde atom bombası yapıyorum. Ben hiçbirine cevap vermiyorum. Yalancının mumu da ampulü de yatsıya kadar yanar. Ben bu davaya rahmetli Yaser Arafat zamanından beri gönül vermiş biriyim. Sade bir vatandaş olarak da hizmet etmeye hazırım.