IKEA’da yeni gıda skandalı: Bademli kek

IKEA’da yeni gıda skandalı: Bademli kek

İsveçli mobilya üreticisi İkea ile ilgili bir gıda skandalı haberi de Çin’den geldi.

İsveçli mobilya üreticisi İkea ile ilgili bir gıda skandalı haberi de Çin’den geldi. At etine rastlanan köfte ve sosislerin satışını durduran İkea’nın başı bu kez bademli kekler ile belada.

Çin medyasında yer alan haberde, Çinli uzmanların İkea firmasının ürettiği ve ithal edilen keklerde dışkıdan bulaşan kolibasiliye rastladıkları bildirildi. Geçen yılın Kasım ayında Çin gümrük yetkililerinin 'Taarta Chokladkrokant' isimli bademli kekte bakteri tespit ettikleri ve ürünlerin imha edildiği belirtildi.

Haberde, endişe verici ürünlerin 23 ülkede toplatıldığı ve satışına izin verilmediği kaydedildi. Öte yandan şirketin Çinli sözcüsü de bahsi geçen keklerde rastlanan bakterilerin insan sağlığına zararlı olmadığını dile getirdi.

KEKLERİN GERİ ÇEKİLDİĞİ ÜLKELER

Avustralya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya, Romanya, Rusya, Slovakya, İsveç, İsviçre, Tayvan ve Birleşik Arap Emirlikleri.

IKEA TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

IKEA Türkiye'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, Çin'e giden bademli keklerin henüz gümrük aşamasındayken yapılan testlerinde insan sağlığını tehdit etmeyen bir bakteriye rastlandığı ve keklerin mağazaya girmeden tedbiren imha edildiği bildirildi. IKEA'nın Türkiye mağazalarında ise keklerle ilgili böyle bir sorun yaşanmadığı açıklandı.

Dünyanın en büyük mobilya firmalarından biri olarak kabul edilen IKEA’nın mağazalarındaki restoranlarda sattığı köftelerde at eti tespit edilmiş ve bu haber tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı. CİHAN