İki ilde okullara kar tatili

İki ilde okullara kar tatili
Güncelleme:

Çorum merkez ilçeye bağlı köylerden taşımalı eğitimle il merkezine gelen öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi. Bir tatil haberi de Gümüşhane'den geldi.

Çorum'da kar yağışı nedeniyle merkez ilçeye bağlı köylerden taşımalı sistem kapsamında il merkezine gelen öğrenciler için eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından merkez ilçe köylerinden il merkezine taşıma ile gelen öğrencilerle sınırlı kalmak kaydıyla eğitime bugün ara verilmesi kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, il merkezi ve merkez ilçe köylerinde taşımalı sistem dışında kalan öğrenciler için bugün eğitim ve öğretimin süreceği ifade edildi.

GÜMÜŞHANE'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Kar yağışının devam ettiği ve kar kalınlığının da 15 santimetreye ulaştığı Gümüşhane'de hava sıcaklığı da sıfırın altında 6 dereceye düştü. Okulların tatil edildiğini duyuran Gümüşhane Valiliği'nin açıklamasında kararın meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirme sonucu alındığı belirtilerek, "İlimiz merkez ve ilçelerinde yaşanan aşırı soğuklara bağlı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okul öncesi, ilkokul, lise, yaygın eğitim, özel eğitim okul ve kurumlarında eğitim-öğretime 02 Aralık 2016 Cuma günü 1 gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür" denildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

AA

Etiketler okul kar Çorum tatili