İkinci kez evlenen adama şok !

İkinci kez evlenen adama şok !
Güncelleme:

Almanya’da mahkeme çok tartışılacak bir karara imza attı.

Katolik Kilisesi’ne bağlı bir hastane, ikinci kez evlenen başhekimi işten attı, Federal Anayasa Mahkemesi ise kiliseyi haklı buldu.

Federal İş Mahkemesi tarafından daha önce verilen ve başhekimin işten atılmasını haksız bulan kararı görüşen AnayasaMahkemesi İkinci Dairesi, Federal İş Mahkemesi’nin verdiği kararı iptal etti. Katolik Kilisesi’ni haklı bulan Anayasa Mahkemesi yargıçları, temel anayasal teminatlara aykırı olmadığı sürece, devlet mahkemelerinin kilisenin anlayışını hiçe sayamayacağına hükmetti.
 
Focus Dergisi’nin haberine göre, Anayasa Mahkemesi kararını, anayasanın dini ve ideolojik topluluklara geniş kapsamlı bir öz yönetim ve self determinasyon hakkı tanıyan maddesine dayandırdı.
 
PROTESTAN KİLİSESİ DE BAŞÖRTÜLÜ HEMŞİREYİ İSTEN ATMIŞTI
 
Protestan Kilisesi'nin Bochum'daki hastanesinde görev yapan bir hemşire de mesai sırasında başörtüsü taktığı gerekçesiyle işten çıkarılmıştı. Federal İş Mahkemesi (BAG) geçtiğimiz eylül ayında, iş sözleşmesi uyarınca, Hristiyan olmayan çalışanların tarafsız olma yükümlülüğü olduğunu hatırlatarak, başörtüsünün iş sözleşmesinin ihlali anlamına geldiğine, Protestan Kiliselerinde görev yapan Müslüman hemşirelerin mesai sırasında başörtüsü takmalarının idare tarafından yasaklanabileceğine hükmetmişti.
 
Anayasa Mahkemesi’nin bu kararıyla, kilisenin kendi kuralları çerçevesinde oluşturduğu çalışma şartlarının geçerliği, en üst mahkeme tarafından da bir kez daha onaylanmış oldu.
 
Yine geçtiğimiz günlerde Bonn Eyalet Mahkemesi,  AZ: LG Bonn 1 O 364/14  numaralı kararıyla, ailelerin özel okullara kayıt esnasında, okulun şartlarını kabul etmiş olduklarını hatırlatarak, okul tarafından belirtilen hükümlere uyma zorunluluğu olduğuna, bu nedenle okulun başörtüsünü yasaklayabileceğine karar vermişti