İlaç tacirlerine büyük darbe

İlaç tacirlerine büyük darbe

Sahte kanser ilacı üreten bir şebeke düzenlenen operasyonla çökertildi.

Fatih'te bir hana düzenlenen sahte kanser ilacı operasyonunda, İran uyruklu A.F. ile Mısır uyruklu E.F.R. Z. gözaltına alındı. Umut tacirlerinin depo olarak da kullandıkları odada, piyasa değeri 2 milyon 500 bin TL olan 3 bin 658 kutu sahte kanser, şeker, organ yetmezliği ve hepatit ilaçları ele geçirildi.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Devlet Hastaneleri'nin onkoloji servisleri önünde ilaç bulmakta zorlanan kanser hastası yakınlarına sahte ilaç satan yabancı uyruklu 2 kişiyi takibe aldı. Polis önce geçtiğimiz mayıs ayında çökertilen sahte kanser ilacı şebeke üyesi serbest bırakılan bir şüpheliyi serbest bırakılınca takibe aldı. Bu şahsın fiziki takibi sonrası ekipler yeni bir sahte kanser ilacı şebekesine ulaştı. Fatih'te bulunan bir han odasında kaldıkları belirlenen şebeke üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda İran uyruklu A.F. ile Mısır uyruklu E.F.R.Z. kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

2.5 MİLYON TL'LİK SAHTE KANSER İLACI ELE GEÇİRİLDİ

Umut tacirlerinin kaldığı ve depo olarakta kullanılan odada yapılan aramalarda, fiyatı bin TL ile 20 bin TL arasında değişen, 76 kutu soğuk zincirde saklanması gereken Pegasys, Sandostatin, Erbitux, Altuzan, Remicade, Humatrope, Maphtera, Velcadre, Avonex-Pen, Neupogen-Syeringe, Keppra, Faslodex, Jevtana, Sutent ve Forsteo gibi kanser hastalığında kullanılan flakonlar.

451 adet Herceptin, Altuzan, Maptera, Glivec, Humira, Velcade, gibi soğuk zincirde bulunması gereken fakat oda sıcaklığında ve hijyenik olmayan ortamlarda bulundurulan yüksek değerlerde, kanser, hepatit ve organ yetmezliği, hastalarının tedavisinde kullanılan ilaçlar, 1162 adet Xeloda, Barclude, Nexavar, Neurontin, Glifor, Xeltabin, Efikas, Certican, isimli kanser, hepatit ve organ yetmezliği ilaçları, 870 adet sahte ilaç kutusu, 499 adet ilaç prospektüsü, 244 adet insülin iğnesi, ilaç etiketleri, sahtecilikte kullanılan solisyonlar, sahte karekodlar ele geçirildi.

AĞRI KESİCİLERİ 20 BİN TL'DEN SATTILAR

Şebeke üyelerinin Balkan ve Arap ülkelerinden topladıkları tarihi geçmiş ilaçlar ile yüksek dozlu ağrı kesicileri pahalı kanser ilacı kutuları içerisinde sattıkları belirlendi. Şüphelilerin bilinçli bir şekilde kanser ilaçlarının yerine yüksek dozlu ağrı kesici kullandıkları ve bu sayede ilacı kullanan hastanın anlık olarak ağrılarının geçmesiyle iyileştiğini düşüneceğinden aklına herhangi bir soru işareti gelmemesinin hedeflendiği öğrenildi.

Şebeke üyelerinin ayrıca hastanelerde ölen kişilerin de ilaçlarını toplayarak sahte kar ekod ve kutular içerisinde yeniden sattıkları belirlendi.

MALİYET 2.5 MİLYON TL

Yapılan operasyonlarda ele geçirilen sahte,kaçak veya tarihi geçmiş ilaçların kutusunun bin TL ile 20 bin TL arasında fiyatla sattıkları tespit edildi. Çoğunlukla ilaçların içerisinde yüksek dozda ağrı kesiciler bulunduğu için hastaların iyileşiyorum hissine kapıldıkları öğrenildi.

ULUSLARARASI BAĞLANTI ÇÖKECEK

Güvenlik Şubesi ekipleri tarafından çökertilen yabancı uyruklu çetenin İran'da doktor olduğu belirlenen bir kişi tarafından yönetildiği belirlendi. Polis şebekenin uluslar arası ayağını çökertmek için operasyonlara aralıksız olarak devam ediyor.

UMUT TACİRLERİ ADLİYEDE

Polis İran uyruklu A.F. ile Mısır uyruklu E.F.R.Z. hakkında, "Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak" biçimde bozulmuş ve değiştirilmiş kanser ilaçları imal ve satışı yapmak ve "Eczane ve Eczaneler hakkında" kanuna muhalefet suçlamasıyla işlem yaptı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.