İlahiyat Öğrencilerine Yemende Arapça Öğrenme Ödülü

İlahiyat Öğrencilerine Yemende Arapça Öğrenme Ödülü

IĞDIR Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin hazırlık sınıfında okuyan ve başarılı olan öğrenciler, Arapçayı daha iyi öğrenmeleri için artık Yemen'e götürülecek.Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şadi Eren, geçen...

IĞDIR Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin hazırlık sınıfında okuyan ve başarılı olan öğrenciler, Arapçayı daha iyi öğrenmeleri için artık Yemen'e götürülecek.

Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şadi Eren, geçen Temmuz ayında Arapça'yı daha iyi öğrenmeleri için hazırlık sınıfında okuyan 200 öğrenciden başarılı olan 50'sini 5 öğretim üyesiyle birlikte Yemen'e götürdü. Masrafları üniversite tarafından karşılanan, başkent Sana'daki Azal Üniversitesinde yaklaşık 2 ay dil eğitimi gören öğrenciler daha sonra Iğdır'a döndü. Prof.Dr. Şadi Eren, yeni öğretim yılının başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada yine hazırlık sınıfında okuyan öğrencilerden 40'ını bu kez 6 ay süreyle Yemen'e götüreceklerini bildirdi. Öğrencilerin fakültede Arapça'yı öğrendiklerini ancak pratik yapmaları ve konuşabilmeleri için Yemen'e götürmeye karar verdiklerini anlatan Prof.Dr. Eren şunları söyledi:

"Hazırlık sınıfında okuyan öğrencilerimiz Iğdır Üniversitesi'nde 1 yıl Arapça dil eğitimi aldı. Arapça konuşmak ayrı bir olay. Bir yabancı dili konuşmak için o dilin konuşulduğu ülkeye gitmek gerekir. İlahiyatta işin temeli de Arapça’dır. Çünkü Kuran-ı Kerim, hadisler ve temel İslami kaynaklar Arapça. Böyle olunca Arapçası iyi olan bir öğrenci ilahiyat alanında başarılı olur. Azal Üniversitesi'nde öğrencilerimize çok iyi eğitim verildi. Ayrca sokakta herkes Arapça konuştuğu için öğrenciler dillerini geliştirdi. Öğrencilerimiz esnaf, taksicilerle Arapça konuşup sohbet etti. Yemen çok güzel bir ülke. Orada Türkleri çok seviyorlar. Azal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halid Gaylan, "Ülkemiz ikinci ülkeniz, evlerimiz de ikinci evlerinizdir" diyor. THY, öğrencilerimize yüzde 50 indirim yaptı. Öğrencilerimiz Yemen'de üniversitelerdeki yurtlarda kaldı. Bu sene de hazırlık okuyan ve başarılı olan 40 öğrenciyi 6 aylığına Yemen'e göndereceğiz."

Yemen'e giden İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Büşra Kaya, Arapça eğitim programının çok verimli geçtiğini anlatırken, "Yemen'deki hocalarımız da bizimle yakından ilgilendi. Artık rahatlıkla Arapça konuşabiliyoruz. Büyük bir mesafe katettik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

İLAHİYAT ÖĞRENCİLERİNE YEMEN'DE ARAPÇA ÖĞRENME ÖDÜLÜ

İLAHİYAT ÖĞRENCİLERİNE YEMEN'DE ARAPÇA ÖĞRENME ÖDÜLÜ

İLAHİYAT ÖĞRENCİLERİNE YEMEN'DE ARAPÇA ÖĞRENME ÖDÜLÜ