İmralı'daki o bina yıkılıyor !

İmralı'daki o bina yıkılıyor !

İmralı'daki Türk Silahlalı Kuvvetleri'ne ait irtibat bürosu yıkılıyor.

Bursa’nın Mudanya İlçesi’ndeki sahil projesi kapsamında, 1999 yılında İmralı Adası ile irtibatın sağlanması amacıyla sahil bandı üzerine kurulan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait irtibat noktalarınıniskele üzerine yapılan yeni binaya taşınmasının ardından, eski prefabrik binasının sökümüne başlandı. Üzerindeki tel örgüler de kaldırılacak iskele, halka açılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya ve Güzelyalı sahilleri için hazırlanan ve İmralı İrtibat İskelesi’nin de halka açılması projesi kapsamında, jandarma için yeni bina yaptırıldı. Askeri görevlilerin yeni binaya taşınmasının ardından terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın 1999 yılında İmralı Adası’na getirildiği günlerde yapılan iki katlı eski prefabrik binanın sökümüne busabah başlandı.

Binanın kaldırılmasının ardından yaya yolu üzerine bulunan demir parmaklıklar ve tel örgüler kaldırılacak ve sahil bandı üzerindeki yaya yolu da 15 yıl aradan sonra yeniden halka açılmışolacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında yeni bina için 256 bin lira harcama yaptı.