İnce'den Kılıçdaroğlu'na sert sözler

İnce'den Kılıçdaroğlu'na sert sözler

CHP'li Muharrem İnce yerel seçimlerin tartışıldığı toplantıda Kılıçdaroğlu'nu ağır eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili İnce, yerel seçimin tartışıldığı toplantıda partisi ve Kılıçdaroğlu'na ağır eleştiriler yöneltti: Partinin evlatları yerine sağcılardan medet umdunuz. Başbakan'a diktatör dediniz, tek adamlığa özendiniz. Aklımızı başımıza almazsak MHP ana muhalefet olur.

Yenişafak'tan Çetiner Çetin'in haberine göre; Geçen hafta yerel seçimi masaya yatıran CHP'de en sert eleştirilerin Grup Başkanvekili Muharrem İnce'den geldiği ortaya çıktı. İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yaptığı konuşmada başarısızlığı tüm çıplağı ile gözler önüne serdi. İnce'nin sert eleştirileri parti içinde muhaliflerin de dışa vuramadığı sözler olarak değerlendiriliyor. İşte İnce'nin sert sözleri:

Sayın Genel Başkanım, siz de Sayın Baykal gibi sağdan ve sağcılardan medet umdunuz ve başarısız olduk. Sağdan adam transfer edilerek sağcıların oyu alınmaz. Bize sunum yapan anketçimiz bile sağcı. Partideki Kemalistleri azaltın diye buyuruyor anketçimiz! Sen kimsin bize akıl veriyorsun! Olacak iş mi bu?

YARIŞA YENİK BAŞLIYORUZ

Cumhurbaşkanlığı seçimi için Ümit Boyner'in adı konuşuluyor. Boyner'in CHP ile ne ilgisi var? Ben nasıl çalışırım, örgütü nasıl çalıştırırsınız Boyner için? Bakın Tayyip Erdoğan'a 'Ben adayım' diyor. Eğer biz 131 kişilik bu parti grubundan aday çıkaramazsak 2011'de doğru milletvekilleri seçmedik demektir. Biz zaten yarışa yenik başlıyoruz demektir.

YANLIŞ YAPTIK İTİRAFI

Bizim hatalarımız nedir? Doğru yöntem kullandık mı? Hayır. Doğru kişi bulduk mu? Hayır. Doğru dil kullandık mı? Hayır. Beklentilere cevap verebildik mi? Hayır. Milletin bir yaşam biçimi var ve bir beklentisi var. Eğer ikisi arasında bir fark varsa arayış da var demektir. Bizim bu arayışa cevap vermemiz lazımdı.

BİR DOMBRAMIZ BİLE YOK

Bizim partimizin bir Dombra tarzı müziği bile yok. Sanatçılar, kültür adamları bize destek veriyor ama bizim Dombra gibi bir şarkımız bile yok. Sizi temin ederim ki Dombra, AK Parti'nin oylarına yüzde 2 katkı yaptı. Erdoğan seçim meydanlarında İnönü dedi, tek adam dedi ama biz tek bir laf edemedik. Tek parti dönemini anlatan 30 sayfalık bir kitapçık hazırlayıp gönderemedik hiçbir yere.

ÇELİŞKİLER İÇİNDESİNİZ

Sayın Genel Başkan; seçim döneminde Başbakan her yerde meydanlara tek başına çıktı. Siz ona 'diktatör' dediniz ama kendiniz de meydanlara hep 'tek başına' çıktınız. Ona öykünmüş gibi oldunuz. Partinin tanınan yüzleri ve yeni yüzlerini alıp ekip olarak çıkmalıydınız.

Çelişkiler içindesiniz. 2011'de alınan yüzde 26'lık oyumuzu kadın kolları sayesinde aldık dediniz. İki gün önce 10 yıldır kadın kollarımız yok diyorsunuz.

İNANDIRICI OLAMADIK

Oğuz Oyan Hoca, Emine Hanım başörtülü olduğu için muhafazakarların oyunu almakta avantaj sağlıyor dedi. Semra Hanım'ın elinden viski kadehi düşmezdi ama muhafazakarların oyunu yine ANAP alıyordu. İnandırıcılık her şeyden önemlidir. Biz, hiç Alevinin olmadığı Rize'de, cuma namazı çıkışında savunmalıyız Alevileri ki inandırıcı olalım. Ya da Kürt nüfusun olmadığı Edirne'de savunmalıyız Kürtleri ki inandıralım. Eğer aklımızı başımıza toplamazsak beni korkutan MHP ana muhalefet partisi olacak. Bu beni çok ürkütüyor. Bu CHP'nin sonunu hazırlar.