İndirimli doğalgaz geliyor

İndirimli doğalgaz geliyor
Güncelleme:

Türkiye, Rusya'dan yıllık gaz alımını 16 milyar metreküpten 19 milyar metreküpe çıkaracak.

Enerji Bakanı Taner Yıldız özel sektör kanalıyla Gazprom'dan alınacak doğalgazın fiyatının eski anlaşmalara göre indirimli olması için görüşmeler başlattıklarını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Mart ve nisan ayındaki yağmurların da beklediğimiz oranda gerçekleşmediğini gördük. Bakalım önümüzdeki aylarda artış olursa ne ala, yoksa barajlarımızda üretilecek elektriğimizin daha da azalacağını ne yazık ki söylemek durumundayım' dedi. Yıldız, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası heyetini bakanlıkta kabulünün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

GAZPROM İLE YAKIN TEMAS

Bakan Yıldız, Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aleksandr Medvedev'in Türkiye ziyaretine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, Medvedev ile Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir araya geleceklerini belirterek, 'Gündem maddeleri (Rusya'dan gelen doğal gazda indirim talebi ve Güney Akım'ın Türkiye üzerinden geçişi) tabii ki konuşulacak. Bu arada basında çıkan bazı haberler 'indirim bizim için söz konusu değildir' denmiş. Ama bunları birinci ağızdan karşılıklı konuşarak ciddi bir seviyede bunları yapıyor olmamız lazım. Sağ olsunlar Gazprom yetkilileri de bu konuda son derece hassaslar. Şu ana kadar yaptığımız anlaşmalar, sözleşmeler Türkiye'ye böyle bir revizyon hakkını doğuruyor. Rusya'dan daha fazla gaz alabilmemizin imkanları araştırılacak, uygun fiyatlarla ve özel sektör. Bunun altını çizerek söylüyorum, eğer bu şartlar doğarsa Türkiye artan büyüme rakamlarını bu şekliyle karşılamaya çalışacaktır' dedi.

RAKAM TELAFFUZ ETMEDİK

Bakan Yıldız, Medvedev ile görüşmesinde ayrıca bölgenin durumu, Türkiye yatırımları ve doğal gaz depolama alanlarını da ele alacaklarını belirterek, Güney Akım konusunda Rusya'nın taleplerini değerlendireceklerini, kendilerinin herhangi bir talepleri bulunmadığını vurguladı.