İnfaz yaklaşıyor mu ?

İnfaz yaklaşıyor mu ?
Güncelleme:

Mısır'daki davada İhvan lideri, duruşmaya ilk kez ölüm mahkumlarına giydirilen kıyafetle çıktı.

'Rabia Operasyonları’ davasında idam cezasına çarptırılmış olan İhvan lideri Muhammed Bedii, önceki günkü duruşmaya ilk kez ölüm mahkûmlarına giydirilen kırmızı kıyafetle çıktı.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, “Port Said Hapishanesi” olayları olarak bilinen davanın duruşmasına ilk kez “kırmızı renkli idam mahkûmu” kıyafetiyle getirildi.

Bedii, duruşma salonunda sanıkların tutulduğu kafesten hâkime seslenerek “43 terör davasından yargılanıyor ve kırmızı idam mahkûmu kıyafeti giydiriliyorum.

Bu apaçık bir zulümdür” dedi. Bedii, mahkeme heyetine adaletle hükmetmeleri çağrısında bulunarak, “Şikayetlerimi öncelikle Allah’a ardından bana adaletli davranması için mahkeme heyetine yöneltiyorum” ifadesini kullandı.

‘SİYASİ MESAJDIR’

İhvan Savunma Komitesi Üyesi Eymen Nahid, “İdam mahkûmu kıyafeti, mevcut rejimin siyasi bir mesajıdır” görüşünü dile getirdi. Mısır Hapishaneleri Yönetmeliği’ne göre, hakkında henüz hüküm verilmemiş kişiler duruşmalara beyaz, hüküm verilenler mavi, idam kararı verilen sanıklar ise kırmızı mahkûm kıyafetiyle getiriliyor. Bedii ve 107 kişi 26-27-28 Ocak 2013 tarihlerinde aralarında bir subay ve polisin de bulunduğu 40 kişinin ölümüyle sonuçlanan “Port Said Hapishanesi” olaylarını önceden planlamak suçlamasıyla yargılanıyor.

22 SANIĞA İDAM

Giza Ceza Mahkemesi dün Müslüman Kardeşler’in 22 üyesini idam cezasına çarptırdı. Mahkeme, bu kişileri 2013’te Cumhurbaşkanı Mursi’nin askeri müdahale ile devrilmesi sonrası Kerdasa kasabasındaki polis karakoluna saldırı gerekçesiyle idam cezasına mahkum etti.