İngiltere Lig Kupasında Liverpool yarı finalde

İngiltere Lig Kupasında Liverpool yarı finalde

Kupanın çeyrek final mücadelesinde Liverpool, Bournemouth'u 3-1 yenerek yarı finale çıktı

ANKARA (AA) - İngiltere Lig Kupası (League Cup) çeyrek finalinde 2. lig temsilcisi Bournemouth ile karşılaşan Liverpool, rakibini 3-1 yenerek yarı finale kaldı.

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Liverpool, İngiltere Lig Kupası çeyrek finalinde 2. lig ekiplerinden Bournemouth ile Goldsands Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Maça hızlı başlayan "Kırmızılar",  27. dakikada genç oyuncusu Raheem Sterling ve 27'de Lazar Markovic'in attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapadı.

 Liverpool, ikinci yarıda Sterling ile bir gol daha bularak 51. dakikada farkı 3'e çıkardı. Ataklarını sıklaştıran Bournemouth, Dan Gosling ile fileleri havalandırsa da kalan sürede tabela değişmedi ve karşılaşma Liverpool'un 3-1'lik galibiyetiyle sonuçlandı.

 

- Tottenham, Newcastle'a fark attı

Diğer çeyrek final karşılaşmasında ise Premier Lig temsilcilerinden Tottenham Hotspur, Newcastle United karşısında farka gitti.

Karşılaşma boyunca rakibinden üstün bir performans sergileyen Tottenham, 18. dakikada Cezayirli futbolcusu Nabil Bentaleb'ın golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda kontrataklarla etkili olan Tottenham Hotspur, 46. dakikada diğer Faslı oyuncusu Nacer Chadli, 65'te Harry Kane ve 70'te Roberto Soldado ile ağları havalandırarak mücadeleden 4-0 galip ayrıldı ve yarı finale kalan diğer takım oldu.

Kupanın yarı finalinde Liverpool ile Chelsea, Tottenham Hotspur ile Sheffield United karşılaşacak.