InnoCampus Türkiye’de ilk kez Çukurova Üniversitesi’nde açıldı

InnoCampus Türkiye’de ilk kez Çukurova Üniversitesi’nde açıldı

İnovasyon ve Girişimcilik Platformu InnoCampus tarafından inovasyonun geliştirilip yaygınlaştırılması amacıyla oluşturulan proje kapsamında ilki Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) kurulan InnoCampus’un açılışı yapıldı. Geleceğin bilim...

İnovasyon ve Girişimcilik Platformu InnoCampus tarafından inovasyonun geliştirilip yaygınlaştırılması amacıyla oluşturulan proje kapsamında ilki Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) kurulan InnoCampus’un açılışı yapıldı.

Geleceğin bilim insanlarına, günümüzde ülkelerin kaderini belirleyecek en önemli önceliklerden biri olan ‘inovasyon ve girişimcilik’ konusunda eğitim vermeyi ve Ar-Ge projeleri yapmayı amaçlayan InnoCampus’un açılış törenine Vali Mustafa Büyük, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve kent protokolü ile akademisyenler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Proje Yöneticisi Mehmet Ünsal taşınabilir bir inovasyon ve girişimcilik platformu olan InnoCampus’un ilk olarak Çukurova Üniversitesi’nde kurulduğunu hatırlatarak Türkiye’nin değişik bölgelerindeki üniversiteleri gezerek her kurulduğu kampüste 1 ay boyunca yoğun ve uygulamaya dönük inovasyon ve girişimcilik eğitimi vereceklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Türkiye’de girişimcilik ve inovasyonu geliştirmek, aynı zamanda gençleri bu konularda teşvik etmek amacıyla bu projenin hayata geçirildiğini belirterek şunları kaydetti: "Dünyamız yeni teknolojilerin, gelişen dijital üretim tekniklerinin etkisiyle geçtiğimiz yüzyıldakinden bambaşka bir ekonomik safhaya geçmektedir. Ekonomik gelişmişliğin ve insanlığa daha iyi bir gelecek sunmanın temellerinde artık girişimcilik ve inovasyon iki temel kavram olarak yer almaktadır. Bugün Avrupa ülkeleri arasındaki inovasyonda gelişmişlik sıralamasına baktığımızda, nüfusu 80 milyona yaklaşan ve çoğunluğu genç olan Türkiye’nin, gelişmiş, bilgiye, teknolojiye ve yeniliğe dayalı ülkeler arasında, geri sıralardan kurtulup daha yukarılarda hak ettiği yere ulaşması artık kaçınılmaz bir zorunluluktur. Bu açıdan, InnoCampus ve bundan ilham alıp gelişebilecek pek çok proje ve çalışma ülkemizi daha güzel bir geleceğe taşımak konusunda atılmış önemli adımlar olarak görülmelidir."

Açılış konuşmalarının ardından Vali Mustafa Büyük, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve protokol üyeleri kurdele keserek InnoCampus’un açılışını gerçekleştirdi. Proje Yöneticisi Mehmet Ünsal protokol üyelerine 3 konteynırdan oluşan InnoCampus’u gezdirerek donanımlar hakkında bilgi verdi. Açılış anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. InnoCampus ekibi Çukurova Üniversitesi’nden sonra Türkiye’deki diğer üniversiteleri de ziyaret edecek.

Taşınabilir bir inovasyon ve girişimcilik platformu olan InnoCampus'un amacı, Türkiye'nin değişik bölgelerindeki üniversiteleri gezmek ve her kurulduğu kampüste 1 ay boyunca yoğun ve uygulamaya dönük inovasyon ve girişimcilik eğitimi vermek. Katılımcılar, takımlar kurup yeni proje fikirleri üzerinde çalışacak, ilham verici konuşmalar dinleyecek, mentorluk ve danışmanlık desteği alacak ve bünyesindeki Fab Lab sayesinde prototip üretme imkanı bulacak. Aynı zamanda bir de dijital portal kurulacak ve projeye katılanların diyalog ve işbirliği bu portal üzerinden sürdürülecek. InnoCampus’ün başarılı katılımcıları daha sonra Türkiye ve yurtdışındaki profesyonel kuluçka merkezlerine gönderilerek yatırımcılarla buluşturulacak.

CİHAN