İnşaat mühendisi danışman Danıştay’a atandı

İnşaat mühendisi danışman Danıştay’a atandı

Karayolları Genel Müdürü iken Saray’a baş danışman yaptığı Turhan’ı, yüksek mahkemede görevlendirdi

Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan, baş­da­nış­ma­nı Meh­met Ca­hit Tur­han'ı Da­nış­tay üye­li­ği­ne ata­dı.

Ata­ma ka­ra­rı Cum­hur­baş­kan­lı­ğı Ba­sın Mer­ke­zi­’n­den du­yu­rul­du. Açık­la­ma­da, “Sa­yın Cum­hur­baş­ka­nı­mız, Da­nış­tay üye­li­ği­ne Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti Ana­ya­sa­sı­’nın 155’in­ci ve 2575 sa­yı­lı Da­nış­tay Ka­nu­nu­’nun 8 ve 9’un­cu mad­de­le­ri ge­re­ğin­ce, es­ki Ka­ra­yol­la­rı Ge­nel Mü­dü­rü Meh­met Ca­hit Tur­ha­n’­ı seç­miş­ler­dir” de­nil­di.

Trab­zon­lu olan Tur­han, Ka­ra­de­niz Tek­nik Üni­ver­si­tesi İn­şa­at Mü­hen­dis­li­ği bö­lü­mü­nü bi­tir­di. Ka­ra­yol­la­rı Ge­nel Mü­dür­lü­ğü­’n­de in­şa­at mü­hen­di­si ola­rak ça­lış­ma­ya baş­la­dı. 2003 yı­lın­da gö­rev­len­di­ril­di­ği Ka­ra­yol­la­rı Ge­nel Mü­dür Yar­dım­cı­lı­ğı gö­re­vi­ne atan­dı. Da­ha son­ra 2005 ta­ri­hin­de asa­le­ten Ge­nel Mü­dür olan Meh­met Ca­hit Tur­han, ve­ka­le­ten yü­rüt­tü­ğü Ka­ra­yol­la­rı Ge­nel Mü­dü­rü 2006 yı­lın­da asa­le­ten atan­dı.

29 Ağus­tos 2015 ta­ri­hin­de Ba­kan­lar Ku­ru­lu ka­ra­rıy­la ani­den gö­re­vin­den alın­dı. Ar­dın­dan da Cum­hur­baş­ka­nı­’na baş­da­nış­man ol­du. Ey­lül ayın­dan bu ya­na Sa­ray’­da olan Meh­met Ca­hit Tur­han, bun­dan böy­le Da­nış­tay üye­si ola­rak gö­rev ya­pa­cak.