Instagram'daki büyük tehlike...

Instagram'daki büyük tehlike...
Güncelleme:

Genç kızın itirafları Instagram'daki tehlikeyi ortaya çıkardı...

'Thinspiration' adı verilen Instagram'daki selfie ve zayıflık akımına kapılan bir genç kız anoreksiya hastalığına yakalandı. Vücudu iskelete dönen genç kızın itirafları, internette özellikle ergenlik dönemindeki kızları tehdit eden tehlikeyi ortaya çıkardı.

Daily Mirror gazetesinde yer alan haberde, genç kızları tehdit eden zayıflık hastalığı anoreksiyanın internet üzerinden ergenlik dönemindeki kızlara nasıl ulaştığı konu edildi. Hikayesi ve itirafları anlatılan genç kızın kimliğini korumak amacıyla haberde isminin değiştirildiği belirtildi.

İngiliz India Edmonds, 14 yaşında yeme bozukluğu hastalığına yakalandı. Genç kız bu hastalığa Cara Delevingne ve Alexa Chung gibi ince mankenlerin vücutları ile kendisini karşılaştırmaya başladıktan sonra yakalandığını belirtiyor.

--1358137.jpegEdmonds, 3 yıl önce Instagram'a ilk katıldığında "thinspiration" konusuyla karşılaştı. Bu başlık altında oldukça zayıf kadınların kilo vermek için birbirlerine ilham verdiği fotoğraflarla karşılaşan Edmonds, tavsiyeleri uygulamaya başladı.

Okuldaki tüm arkadaşlarının Instagram hesapları olduğunu belirten genç India, "kızlar fotoğraflar koyarlardı, onların benden hep daha ince ve güzel olduklarını düşündüm" diye konuştu.

57 kilodan 38 kiloya düştü

O dönem 57 kilo ağırlığında olan India, bu konudaki fotoğrafları aramaya ve fotoğrafları rötuşlanmış mankenlerin fotoğraflarını takip etmeye başladı. Bacaklarından rahatsızlık duyan India, kendisinden utandığından dolayı hiç fotoğraf yüklemediğini, ancak günde en az 15 tane selfie çektiğini söylüyor.

6 ay süren katı bir diyet uygulayan India, günde 3 saat spor da yaparak 38 kilogram ağırlığa kadar zayıfladı. Bu kiloya ulaştığında bir gün evde baygınlık geçiren India, annesi tarafından hastaneye kaldırıldı.

Ne kadar zayıfladığını farketmedi

Kendi ifadesine göre "bir iskelet gibi görünen" India, o zamana kadar anoreksik olduğunu farketmedi. 7 ay boyunca hastanede yatan India, vücuduna bağlanan bir tüp ile beslendi.

Doktorların kendisine "yemezsen öleceksin" demesine rağmen kendisini yemek yemeye ikna edemeyen kız, hastane yatağından selfie çekmeye devam etti.

Hastane tuvaletinde gizlice egzersiz yaptı

Hastanenin tuvaletinde gizlice egzersiz yapmaya devam eden India Edmonds, şu anda 17 yaşında ve 45 kilogram olarak yaşamına sağlıklı bir şekilde devam ediyor.

Binlerce kız onun gibi görünmek istiyor!

India'nın yürüyen bir iskelete dönüştüğü en zayıf halindeki fotoğraflarını gören binlerce kızın onun gibi görünmek istediğini belirttikleri mesajlar ile tehlikenin büyüklüğünü gözler önüne serdi.