İnternetimiz İsraillilere emanet !

İnternetimiz İsraillilere emanet !
Güncelleme:

İnternet güvenliğimizin eski ABD Başkanı Bush'un bile güvenmediği İsrailli şirkete emanet olduğu ortaya çıktı.

İsrail ile ilişkilerimiz kopma noktasında ama internet güvenliğimiz İsrailliler'e emanet. Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'e konuşan CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu ilginç bir iddiayı ortaya atıyor.

İşte Bayer'in köşesine taşıdığı o iddia;


CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu diyor ki: “Check Point, internet güvenlik ürünleri geliştiren İsrail kökenli bir firmadır. Ülkemizde içinde devlet kurumları ve bankalar da olan pek çok kuruluş internet güvenliğini bu firmanın ürünü ile sağlamaktadır.

Geçen hafta, Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri saldırdığı sıralarda, Check Point’in internet filtreleme ürününü kullanan kuruluşların İHH web sitesine (ihh.org) girmeleri engellenmiştir. Bunun nedeni olarak da İHH sitesi Check Point veya onun hizmet aldığı firmanın ihh.org sitesini ‘nefret saçan’ (Hate speech) kategorisine dahil etmiş olmasıdır.”

Coşkunoğlu bu bilgiyi verdikten sonra Başbakan’a soruyor:

“Aralarında banka ve devlet kurumlarının da olduğu pek çok kuruluşun Check Point ürünleri kullandığı doğru mudur? Bu kurumlar hangileridir.

İsrail’in stratejik müttefiki ve en yakın dostu olan ABD’de, Check Point 2006 yılında güvenlik ürünü geliştiren bir Amerikan firmasını (Snorts) satın almak istediğinde buna Bush yönetiminin ulusal güvenlik nedeniyle izin vermediğini biliyor muydunuz? Türkiye Başbakanı olarak bir yandan uluslararası platformlarda İsrail ile ilgili keskin sözler sarf ederken bir yandan da bu İsrail firmasına Bush’tan bile daha fazla mı güveniyorsunuz da devlet kurumlarında bile kullanılmasına izin veriyorsunuz?”