İntiharı meslek edindi

İntiharı meslek edindi

Çatıya çıkıp intihar edeceğini söyleyen kişi 20 gün içerisinde 3 bin liraya yakın para toplamış..

Türkiye’de son 20 gün içinde 4 ayrı ilde ‘Çocuğum hasta ilaç parası lazım, kira borcumu ödeyemedim’ diyerek, bina çatılarına çıkıp intihar edeceğini söyleyen ve toplanan paraların kendisine verilmesinden sonra çatılardan inen E.T.’nin bu durumu kendisine meslek haline getirdiği ortaya çıktı. Hürriyet'in haberine göre; Polis, E.T.'nin bu yolla 20 günde 3 bin TL topladığını belirledi.

İntihar girişimini meslek haline getiren 25 yaşındaki E.T., son 20 gün içinde İstanbul, Ankara, Osmaniye ve Diyarbakır’da binaların çatılarına çıktı. Kendisini ikna etmeye gelen polislere, ‘Çocuğum hasta ilaç alacak param yok, ev kiramı ödeyemedim. Çocuğum ameliyat olacak’ diyen E.T.'ye başta polisler ve çevrede toplananlar tarafından para toplanarak çatılardan inmesi sağlandı.

SARIGÜL İŞ SÖZÜ VE PARA VERDİ
İlk eylemini 27 Şubat’ta İstanbul Mecidiköy’deki 10 katlı bir binanın çatı katına çıkarak gerçekleştiren E.T. “Çocuğumun kalbi delik. Kapağı değişecek. 5 bin TL istediler. Ancak 850 lira açığım var. Ben amelelik yapıyorum” diyerek atlayacağını söyledi.

Yaklaşık 2 saat trafiği kilitleyen ve kendini jiletleyen E.T.'nin bulunduğu yere gelen İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, istediği 850 TL para ile kendisine iş sözü vererek ikna etti.

OSMANİYE'DE EMNİYET MÜDÜRÜ İKNA ETTİ
İstanbul’dan 9 Mart’a Osmaniye’ye gelen E.T. burada da 5 katlı binanın teras katına çıkarak işsiz olduğunu belirtip atlayacağını söyledi. Trafiği kilitleyerek yaklaşık 2 saat pazarlık yapan ve vücudunu kesen E.T.'yi olay yerine gelen Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ikna ederek indirdi.

DİYARBAKIR’DA POLİS PARA TOPLADI
E.T., bu kez 11 Mart tarihinde Diyarbakır’a gelerek Bağlar İlçesi Devlet Hastanesi İlçe Polikliniği'nin bulunduğu 10 katlı binanın çatısına çıktı. Kendisini ikna etmek isteyen polislere ilaç alamadığını ve 600 TL kira borcu biriktiğini söyleyen E.T., bir taraftan kendini jiletlerken diğer taraftan pazarlığa başladı. Burada da emeline ulaşan E.T. için olay yerine gelen polisler kendi arlarında para toplayarak, inmesini sağladı.

ANKARA’DA BİN 750 TL’YE İKNA OLDU

Her girişiminde para toplayan E.T. bu kezde 19 Mart’ta Başkent Ankara’ya giderek, yeni bir seneryoyla iki gün üst üste farklı semtlerde çatıya çıktı. Burada da İntihardan vazgeçmek için polislerle pazarlık yapan E.T., toplanan bin 750 lirayı alarak indi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, çıktığı çatılarda can pazarlığı yaparak para toplayan E.T.'nin 20 günde yaklaşık 3 bin TL para topladığını belirleyip, hakkında ‘kamu görevlileri ve araçlarını meşgul etmek’ ve ‘yalan beyanda bulunarak para toplamak’ suçundan soruşturma açmaya hazırlanıyor.