İpek Kağıttan Manisada Yatırım Atağı

İpek Kağıttan Manisada Yatırım Atağı

TÜRKİYE temizlik kağıdı sektörünün önemli firmalarından İpek Kağıt, yıllık üretimini yüzde 65 artırarak 180 bin tona çıkaracak yeni tesisinin temelini Manisa'da attı. İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, yeni üretim tesisi sayesinde...

TÜRKİYE temizlik kağıdı sektörünün önemli firmalarından İpek Kağıt, yıllık üretimini yüzde 65 artırarak 180 bin tona çıkaracak yeni tesisinin temelini Manisa'da attı. İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, yeni üretim tesisi sayesinde hızlı büyümeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Selpak ve Solo markalarıyla 45 yıldır Türkiye temizlik kağıdı sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan İpek Kağıt, uluslararası pazarlarda güçlü bir bölgesel oyuncu olma vizyonu doğrultusunda üretim kapasitesini yüzde 65 artıracak olan Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yeni kağıt üretim tesisinin temelini törenle attı. 2015'in son çeyreğinde üretime başlayacak olan yeni tesisin temel atma törenine, MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek, İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, İpek Kağıt Fabrikalar Direktörü Erdem Ülkümen, İpek Kağıt Manisa Fabrika Müdürü Metin Bayır, İpek Kağıt çalışanları ile yüklenici firma temsilcileri katıldı. İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, "İpek Kağıt olarak, beş kıtada 50'den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Önümüzdeki beş yılda yurtdışında dört kat büyürken, yurtiçi ve yurtdışı toplam ciromuzu ikiye katlamayı hedefliyoruz. Selpak başta olmak üzere güçlü markalarımızla, üstün kaliteli ve yenilikçi ürünlerimizle, hedef pazarlarımızda da kısa sürede ilk üç oyuncudan biri olmayı hedefliyoruz. Hızlı büyüme planlarımız ek kapasite ihtiyacı doğuruyor. Temizlik kağıdı kapasitemizi yüzde 65 artırmak ve kişisel hijyen alanında yeni kategorilerle büyümek üzere planladığımız 300 milyon TL'lik yatırım hamlesinin en önemli ayağını oluşturan yeni üretim tesisimizin ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Toplam kapalı alanı 24 bin metrekare olan yeni üretim tesisinde en yeni ve ileri teknolojiler kullanılacak. Yeni kağıt makinesi 5.60 metre genişlikte ve 2.200 m/dakika hızında olup, en yumuşak ve üstün kaliteli temizlik kağıtları üretilecek.

FOTOĞRAF

İPEK KAĞIT'TAN MANİSA'DA YATIRIM ATAĞI

İPEK KAĞIT'TAN MANİSA'DA YATIRIM ATAĞI