İPEK MEDYA GRUBU'NA OPERASYON !

İPEK MEDYA GRUBU'NA OPERASYON !

Koza İpek Holding'e sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı..

Bugün TV, Kanaltürk gibi televizyon kanalları ve Bugün gazetesinin sahibi olan Koza - İpek Holding'e sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı. Şirketin üniversitesi İpek Üniversitesi'nde ve Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapılıyor.

Ankara'nın Yeni Mahalle ilçesindeki Koza İpek Holding yönetim kurulu binasına saat 08.00 sıralarında çok sayıda polis ekibi geldi. Çevik kuvvet polislerinin de güvenlik önlemi aldığı görüldü.

MASAK (Mali Suçları Araştırma) ekipleri elinde dört sayfalık arama emri ile operasyona başladı. Baskının teröre finansman suçlamasıyla başlatıldığı öne sürüldü.

1-20150901112853.jpg

Bünyesinde medya kuruluşlarının da bulunduğu Koza İpek Holding'in 23 şirketinde de arama işlemi yapılıyor.  Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi.

Aramalar sırasında çok sayıda çevik kuvvet polislerinin güvenlik önlemi aldığı görüldü.

ANADOLU AJANSI'NA GÖRE BASKININ NEDENİ TERÖRE DESTEK

Anadolu Ajansı'nın haberinde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama başlatıldığı belirtildi.

2-961.jpg

AKIN İPEK'TEN İLK AÇIKLAMA

İpek Medya Grubu'na başlatılan operasyon sonrası açıklamada bulunan Akın İpek, "Beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım" dedi. Yurtdışına kaçtığı iddia edilen Akın İpek'ten ilk açıklama geldi. Kendi grubuna ait Kanaltürk televizyonuna gönderdiği açıklamada yurtdışına kaçtığı ve gözaltına alındığı yönündeki iddiaları yalanlayan İpek, "Trafik borcum bile yok" ifadelerini kullandı.

Akın İpek'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Grubuma ve evime baskın yapıldığını öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler, Savcı bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık

Ben üzerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım. Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım. Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir."

3-532.jpg

Kanaltürk ve Bugün televizyonlarının Ankara temsilciliklerinde de arama yapılacağı ifade edildi.

İPEK ÜNİVERSİTESİ DE ARANIYOR

Mali şubeye ait ekiplerin, İpek Üniversitesi'nden de arama yaptığı ifade edildi.

AKIN İPEK'İN EVİ DE ARANIYOR

Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapılıyor.
 

4-340.jpg

AKIN İPEK YURTDIŞINDA MI ?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerden birinin Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek olduğu iddia ediliyor.

Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde ise "Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in yurtdışına çıktığı öne sürüldü" bilgisi yer aldı.

5-190.jpg

Savcılık talimatı ile arama işlemlerini yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Akın İpek’in Ankara’da bulunan evinde de arama yaptığı belirtiliyor.

1-20150901094112.jpg

TEMELİ KOZA DAVETİYE İLE ATILDI

Koza İpek Holding’in temeli 1940’lı yılların sonunda kurulan Koza Davetiye isimli şirkete dayanıyor. 1948’de Ali İpek tarafından kurulan Koza Davetiye zamanla faaliyet alanlarını genişletti. Koza-İpek Holding olarak bilinen grup medya, enerji, madencilik gibi alanlarda faaliyet gösterirken, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile biliniyor. Grup bünyesinde Koza Altın KOZAL.IS Koza Madencilik, İpek Doğal Enerji şirketleri halka açık işlem görüyor. Koza İpek Holding’in başında ise Akın İpek bulunuyor.

KOZA HİSSELERİ ÇAKILDI

Polisin Koza-İpek Grubu'na yönelik başlattığı operasyon haberinin ardından halka açık grup şirketi hisseleri sert düşüşle taban seviyelerinden açıldı.

NAZLI ILICAK: FUAT AVNİ BUNU YAZIYORDU

Baskını değerlendiren Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, "Fuat Avni ısrarla bunu yazıyordu. Türkiye'de köşeye sıkışmış bir iktidar, bir insan var. Ailesiyle ilgili çok ciddi iddialar var. Gözdağı vermeye çalışıyor. Zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur." dedi.

Bugün televizyonuna telefonla bağlanan Ilıcak, şöyle devam etti:" Herkese karşı böyle bir tavır var. Peş peşe şehit veriyoruz. Bunun sebebi de hesap vermeme içgüdüsü. Herkese zarar veriyor. Git gide oy oranları düşüyor. Sağlam duruş sergileyen medya grubuna da bir takım sudan iddialarla bir baskın düzenlendi. Zaman gazetesine de Samanyolu'na da bu tarz bir baskın denedi. Akın İpek'i tebrik etmek istiyorum. Bütün bu saldırı ve baskılara rağmen dimdik durmasını başardı."

1-20150901091257.jpg

FUAT AVNİ'NİN İDDİASIYDI

Twitter fenomeni Fuat Avni'nin gündeme getirdiği erken seçim öncesi bazı iş adamlarına ve medya gruplarına baskın yapılacağına yönelik iddialar yetkililerce yalanlanmamıştı. Hedefte Samanyolu Grubu, İpek Grubu, Sözcü ve Taraf Gazetesi ile Doğan Medya Grubu olduğunu belirtmişti.

2-958.jpg