Iraklı 10 Yaşındaki Sarah Hafız Oldu

Iraklı 10 Yaşındaki Sarah Hafız Oldu

KÜTAHYA (AA) - Irak'tan Kütahya'ya bir yıl önce ailesiyle göç eden ve hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 10 yaşındaki Iraklı Sarah Aluntafakeyn'e...

KÜTAHYA (AA) - Irak'tan Kütahya'ya bir yıl önce ailesiyle göç eden ve hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 10 yaşındaki Iraklı Sarah Aluntafakeyn'e belgesi verildi.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Müftülük'teki belge töreninde yaptığı konuşmada, Aluntafakeyn'in hafızlık eğitimine 5 yaşında Irak'ta başladığını söyledi.

Sarah ve ailesinin yaklaşık 1 yıl önce ailesiyle Kütahya'ya yerleştiğini, baba Aluntafakeyn'in kızının eğitimine devam edebilmesi için geçen yıl kendilerine başvurduğunu belirten Gül, şöyle devam etti:

"Sarah, Hayme Ana ve Nizamiye kız Kur'an kurslarında 8 ay eğitim gördü. Geçtiğimiz haziran ayında ezberlerini daha pekiştirerek Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı hafızlık tespit sınavına katıldı ve başarılı oldu. Başkanlığımız, Sarah için özel bir hafızlık belgesi hazırladı. Sarah'ı, ailesini ve hocalarını kutluyor ve teşekkür ediyorum. Sarah, inşallah buradaki akranlarına örnek olur."

Gül, daha sonra Sarah Aluntafakeyn'e hafızlık belgesini verdi ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Törene, Sarah Aluntafakeyn'in annesi ve kardeşlerinin yanı sıra Nizamiye Kız Kur'an Kursu öğreticisi Nuray Yeles de katıldı.