Irakta Kanlı Temmuz

Irakta Kanlı Temmuz

IRAK, kanlı bir Temmuz'u geride bıraktı. Ülkede son bir aydaki saldırılarda toplam 989 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.Şiddet olayları, patlama,...

IRAK, kanlı bir Temmuz'u geride bıraktı. Ülkede son bir aydaki saldırılarda toplam 989 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Şiddet olayları, patlama, saldırı ve suikast olaylarından dolayı ülke 2008’den bu yana en kanlı ayını geçirdi. Ülkenin, son beş yılın en büyük can kaybını yaşadığı belirlendi.

İçişleri, Savunma ve Sağlık bakanlıklarının verilerine göre bir ay zarfında silahlı saldırganlar dahil toplam 989 kişi hayatını kaybetti.

Bu sayının 921'i sivil ve güvenlik güçleri mensuplarına ait. Temmuz ayındaki saldırı ve operasyonlar sırasında öldürülen silahlı saldırganların sayısı ise 68 olarak açıklandı. Verilere göre ölen ve yaralananların sayısı Temmuz ayı için 2 bin 556 olarak açıklandı.

Bu arada Birleşmiş Milletler Irak Temsilciliğine göre ise Irak'ta geçen temmuz ayında meydana gelen şiddet olayları sonucu ölenlerin sayısı bin 57 olarak açıklandı. Açıklamaya göre yaralıların sayısı ise 2 bin 326 olarak duyuruldu.

Açıklamaya göre bu ayda hayatını kaybeden sivillerin sayısı 928 olarak kaydedildi. Birleşmiş Milletler'e göre Temmuz ayında 129 güvenlik gücü mensubu yaşamını yitirdi.

Birleşmiş Milletler'e göre 2013 yılında Irak'ta şiddet olaylarına kurban gidenlerin sayısı 4 bin 137 olarak açıklandı. Açıklamaya göre şiddet olaylarından en çok Bağdat daha sonra Selahattin, Musul, Diyale, Kerkük ve Diyale illeri etkilendi.

AHM(SS)