Irak'taki Türk işçileri onlar mı kaçırdı ?

Irak'taki Türk işçileri onlar mı kaçırdı ?
Güncelleme:

Türklerin çalıştığı şantiye alanını basıp kaçıran grubun Şii milisler olabileceği düşünülüyor.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta 18 Türk işçi kaçırıldı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dün sabah Bağdat'ta bir şantiyeden kaçırılan 18 Türk vatandaşının durumu ile ilgili Irak yönetimi ile temas halinde olduklarını ve bu eylemin kimler tarafından yapıldığını Iraklı yetkililerin de araştırdığını söylemişti.

"Şİİ MİLİSLER KAÇIRMIŞ OLABİLİR"

BBC'nin iddiasına göre ise, bölgede üzerinde en çok durulan olasılık, işçileri kaçılaranların Şii milisler olabileceği. Salih, Şiilerin yoğun yaşadığı Sadr semtinde Türkiye'nin "IŞİD dahil, Sünni silahlı grupları desteklediği görüşünün hakim olduğunu" belirtiyor ve bu nedenle Şii milislerin de Türkiye dış politikasına tepkili olduğunu aktarıyor. 
BBC, Sadr kentine IŞİD militanlarının yaklaşmasının güç olduğunu belirterek, Türklerin büyük ihtimalle Şii milisler tarafından kaçırıldığını duyurdu.

DIŞİŞLERİ: ŞU AŞAMADA NEDEN OLDUĞUNU ANLAMAK ZOR

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç ise haftalık basın toplantısında 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebecinin kaçırıldığını belirtip "Kaçırılma sırasında şirkette Türk işçilerini diğer ülkelerin vatandaşlarından ayırarak bir seçime tabi tuttuklarını öğrendik" diye konuştu. Bilgiç "Şu aşamada ne için ve hangi saikle bu kişilerin alıkonulduğunu bilmek zor. Türk şirketiyle de temas halindeyiz" diye ekledi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, geçen hafta Türkiye'nin IŞİD karşıtı koalisyona ait savaş uçaklarıyla birlikte Suriye'de IŞİD hedeflerini vurmaya başladığını duyurmuştu. Bakanlığın açıklamasında, Diyarbakır'dan havalanan F-16'ların Cerablus, Azez ve Halep'in kuzeyinde IŞİD mevzilerinin vurulduğunu ifade etmişti. İşçilerin kaçırıldığı Bağdat'ın Sadr bölgesi, IŞİD'e karşı savaşan hükümet yanlısı Şii milislerin kalesi olarak görülen bir semt.