• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 12 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
Erdoğan'dan yine çok tartışılacak sözler
Eurovision'da Türkiye üzüldü, sevinen İsveç oldu !
Memurlara maaş farkı ödeniyor !
Bu haber çocuğu Facebook kullananlar için
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

İran'a saldırı tarihi açıklandı !

İran'a saldırı tarihi açıklandı !
İsrail'in İran'da bulunan nükleer tesisleri ilk baharda vurulacağı iddia edildi.
03 Şubat 2012 / 12:31

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta’nın, İsrail’in İran’da bulunan nükleer tesisleri “büyük bir ihtimalle” bu yıl ilkbaharda vuracağına inandığını söylediği öne sürüldü. Panetta, Washington Post yazarı David Ignatius’ın köşesinde yer alan bu iddiayı, ne doğruladı ne de yalanladı.

Ignatius, bugün yayımlanan köşe yazısında, açıklamadığı kaynaklara dayanarak, Panetta’nın İsrail’in İran’ı Nisan, Mayıs ya da Haziran ayında vurma ihtimalinin güçlü olduğuna inandığını belirtti. Ignatius, bu tarihlerin, İran’ın nükleer silah üretimi konusunda 'dokunulmazlık alanına' girmesine fırsat vermeyecek şekilde, yani iş işten geçmeden harekete geçilmesi planlanarak belirlendiğini ifade etti.

OLAY MAKALE: "İSRAİL, İRAN'I BU YIL VURACAK"

Ignatius, ayrıca, Başkan Barack Obama ve Panetta’nın İsraillileri ABD’nin bu tarz bir saldırıya karşı olduğu konusunda uyardığını da yazdı. Washington’ın, İran’ın nükleer faaliyetlerini durdurmak için uygulanan ekonomik yaptırım programına ve diğer askeri olmayan stratejilere zarar vereceği gerekçesiyle operasyona karşı olduğunun altı çizildi.

Yazar, “Ancak Beyaz Saray henüz ABD’nin İsraillilerin saldırısına nasıl yanıt vereceğine karar vermiş değil” ifadelerini kullandı.

PANETTA: YORUM YAPMIYORUM

Şu an Brüksel’de bulunan Panetta ise, basın mensuplarının yazıyla ilgili sorularına, “Yorum yapmıyorum” diye yanıt verdi.

“Haberi yalanlıyor musunuz?” soruları üzerine Panetta, “Hayır, sadece yorum yapmıyorum. Ne düşündüğüm ve olayları nasıl gördüğüm sadece beni ilgilendiren bir durumdur. Başkasını ilgilendirmez” dedi.

İsrail’in İran’a askeri bir operasyon düzenlemeyi açıkça ortaya koyduğunu da hatırlatan Panetta, ABD’nin bu konudaki kaygılarını dile getirdiğini belirtti. (Hürriyet)

638
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Bir efsane sona erdi...Milliler uzatmada yıkıldı !Sarıgül, 2015 planını anlattı !Hacizde kredi kartlı dönem !''Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın''Bu haber ortalığı karıştırdı !Atiye konseri kanlı bitti !400 kilo ağırlığındaki kız evden çıkamadıAK Parti'de istifa sesleri !Molotofçu çocuk 5 lira için yanmış
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim