İş adamına sokak ortasında pusu

İş adamına sokak ortasında pusu

Adana'da genç iş adamını sokak ortasında av tüfeğiyle vurarak öldüren zanlı ile azmettiricisi 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'da temizlik şirketi sahibi Ömer Can Cevizci'yi (23) sokak ortasında av tüfeğiyle vurarak öldüren Ali Konuk (20) ve Burak Avanoğlu (23) ile azmettirici Tufan Liceli Sümer (40), 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eşi 3 aylık hamile olan temizlik şirketi sahibi Ömer Can Cevizci geçen 30 Ocak'ta evine gitmek için merkez Çukurova İlçesi Huzurevleri Mahallesi'ndeki bürosundan çıktıktan sonra kar maskeli 2 kişi tarafından üzerine av tüfeğiyle ateş açıldı. Ağır yaralanan Cevizci hastaneye götürülürken yolda öldü. Saldırganlar Ali Konuk ve Burak Avanoğlu, olay yeri yakınlarındaki markette alışveriş yapan ve o gün izinli olan polis memuru Abdullah Çakmak tarafından yakalandı. Olaya karıştığı belirlenen Ümit Karakayış (38) ile Vedat Aydın (37) ise daha sonra yakalandı. Ali Konuk, Burak Avanoğlu, Vedat Aydın ile Ümit Karakayış tutuklandı. Yakınları Cevizci'nin, komşusu olan emlak şirketi sahibi Tufan Liceli Sümer'in eşiyle kavgasına müdahale ettiği için öldürüldüğünü ileri sürdü. İddia üzerine Tufan Liceli Sümer de tutuklandı.

3 BİN 500 TL'YE ÖLDÜRMÜŞLER

Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianamede, olaydan 1 hafta önce aynı apartmanda altlı üstlü komşu olan Ömer Can Cevizci ile Tufan Liceli Sümer'in ailevi nedenlerle tartıştığına yer verildi. Tartışma esnasında Sümer'in, Ömer Can Cevizci ve eşi Hazal Cevizci'ye tokat atıp küfrettiği ve silah gösterip ölümle tehdit ettiği belirtildi. Tufan Liceli Sümer'in, Ömer Can Cevizci'yi öldürtmeye karar verdiği ve tetikçi bulmaları için Vedat Aydın ile Ümit Karakayış'tan yardım istediği kaydedilen iddianamede, Aydın ile Karakayış'ın tetikçi Ali Konuk ve Burak Avanoğlu ile 3 bin 500 lira karşılığında anlaştıklarına vurgu yapıldı. Savcı, Tufan Liceli Sümer hakkında "azmettirme" suçundan, tetikçiler Ali Konuk ile Burak Avanoğlu hakkında da "kasten öldürme" suçundan ömürboyu, Ümit Karakayış ve Vedat Aydın'a da yardım suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

'MAKTÜLLE HUSUMETİM YOKTU'

Azmettirici olduğu öne sürülen Tufan Liceli Sümer suçlamayı kabul etmeyerek kendini şöyle savundu:

"Eşim ile kavga ederken Ömer ayırmaya çalıştı. Ömer ile kırgınlığımız budur. Ömer, işyerinin bulunduğu apartmanın yöneticisiyle kavgalıydı. Vedat iki tarafı tanıdığı için kendilerini barıştırdı. Benimle ilgili suçlamaların hiçbirini kabul etmem. Ben kimseye para vermedim. Kimseyi azmettirmedim. Maktulle husumetim yoktu."

Vedat Aydın ise, suçlamayı kabul etmeyip 2 tetikçiye para vermediğini öne sürdü.

DİLEKÇE GÖNDERİP İFADE DEĞİŞTİRDİLER

Ömer Can Cevizci'yi öldüren Burak Avanoğlu ile Ali Konuk, soruşturma ve mahkeme aşamalarında verdikleri ifadede kendilerine 3 bin 500 TL veren Vedat Aydın'ın, bu parayı Tufan Liceli Sümer'in verdiğini söylediğini belirtti. Karar duruşması öncesi mahkemeye dilekçe gönderen Avanoğlu ile Konuk, bu kez cinayet ile Tufan Liceli Sümer'in ilgisinin olmadığını, kendilerini Vedat Aydın'ın azmettirdiğini öne sürdü. Mahkeme heyeti, Tufan Liceli Sümer'e azmettirme suçundan Burak Avanoğlu ile Ali Konuk'a kasten öldürme suçundan iyi hal indirimi uygulayarak 25'er yıl hapis cezası verdi. Cinayete yardım ettikleri öne sürülen Ümit Karayış 8 yıl 4 ay, Vedat Aydın ise 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DHA