İş dünyasında saldırı alarmı

İş dünyasında saldırı alarmı
Güncelleme:

Son günlerde devam eden bombalı ve silahlı saldırılar sonrası iş dünyasında güvenlik önlemleri arttırıldı.

Terör saldırıları ve yapılan uyarılar iş dünyasını da harekete geçirdi. Başta merkezi yerlerdeki AVM’ler, oteller ve iş merkezlerinde güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. Bazı işadamlarının özel korumaları arttırılırken, iş yerleri de çalışanlarına uyarı mailleri gönderiyor.

Hürriyet'ten Ceyhun Kuburlu'nun haberine göre son günlerde yaşanan terör saldırılarına karşı iş dünyası da tedbirleri arttırdı. Başta merkezi yerlerdeki oteller, AVM’ler ve holding binaları ile fabrikalarda güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. TOBB Özel Güvenlik Hizmetleri Meclis Başkanı Hasan Gazi Özer, “Güvenlik elemanlarının birçok yerde izinleri iptal edildi. Özellikle kamera başındaki çalışanların sayısı arttırıldı. Kolluk kuvvetleriyle iş birliğine gidiliyor. Birçok işadamanın da koruma sayısında artışa gittiğini gözlemliyoruz” dedi.

SANAYİ TESİSLERİ DE VAR

Özel güvenlik hizmetlerinin arttırılmasını değerlendiren Hasan Gazi Özer, şöyle devam etti: “Son iki aydır güvenlik hizmetlerine olan talepte artış var. Bunda da yaşanan terör saldırılarının etkisi büyük. Özellikle merkezi yerlerde bulunan alışveirş merkezleri ve otellerde kontroller arttırıldı. Sanayi tesislerinde de bazı önlemler alınıyor. Müşterilerin aranmasında ve güvenlik kameralarında çalışan personel sayısı yükseldi. Kolluk kuvvetleriyle işbirliği çok önemli.”

340 BİN GÜVENLİKÇİ

Özellikle halka açık yerlerde insanların panik yapmaması için çok hassas davranıldığını dile getiren Hasan Özer, şunları anlattı: “Sektörde 1500 şirket ve 340 bin güvenlik personeli faaliyet gösteriyor. Taleplerin artmasıyla birlikte güvenlik şirketlerinin içerisindeki eğitimler ve tatbikatlar da arttırıldı. Her hangi bir panik anında insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi de çok büyük önem taşıyor. Bu konuda yapılan çalışmalar çok önemli. Tabi burada insanımıza da büyük iş düşüyor. Güvenlik noktaların da personele zorluk çıkarılmaması gerekiyor.”
Yakın koruma personeline olan ilginin de arttığını belirten Hasan Gazi Özer, “İş dünyasında faaliyet gösteren ve tedirginlik duyan kişiler de bu dönemlerde yakın korumalara olan talebi arttırıyor. İş dünyası hem kendisi hem de ailesi için yakın koruma talebinde bulunuyor. Bunun için de sektörde faaliyet gösteren şirketlerle çalışılıyor. Yakın korumar için de özel belgeler gerekiyor” dedi.

ŞİRKETLERDEN PERSONELE UYARI MAİLİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medyada yoğun olarak paylaşılan ‘uyarı’ belgesinin doğru çıkması şirketleri de harekete geçirdi. İstanbul’daki birçok şirket çalışanlarına uyarı maili gönderdi. Şirketlerden gelen maillerde, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün uyarı belgesindeki bilgilere yer verilerek, toplu taşıma araçlarında dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Bazı şirketler ise servis aracı sayısını arttırarak çalışanlarına ulaşım konusunda yardımcı olduğu gözlendi.

AVM'LERE UYARI SİSTEMİ GELİYOR

Terör saldırıları ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün uyarılarından sonra AVM’lerde güvenlik önlemlerinin arttırıldığını belirten Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, “Araç kontlor ve güvenlik noktalarında önlemler sıklaştırıldı. Sadece aramalarla değil, kameralar ve yeni teknolojilerle yaşanacak saldırılara karşı önlem almaya çalışıyoruz. Bu alanda yüz tanıma sistemleri kuruluyor. Böylece şüpheli kişiler kolluk kuvvetleriyle paylaşılıyor” dedi.