IŞİD Ankara'da ŞOV yapıyor !

IŞİD Ankara'da ŞOV yapıyor !

Ankara'nın bu mahallesinde IŞİD propagandası sürüyor, tevhit bayrakları açılıyor.

Ankara’nın tarihi merkezine yalnızca yüz metre uzaklıktaki Hacıbayram Mahallesi’nden Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün faaliyetleri dikkat çekiyor.

Birgün gazetesinden Doğu Eroğlu'nun bugün gazetede çıkan haberinde şu ifadeler yer aldı:

"Hacıbayram Mahallesi’nden, kimlikleri bilinen 17 kişinin IŞİD’e katıldığı ve çeşitli aralıklarla Suriye’ye giderek çatışmalarda bulunduğu tespit edilmesine karşın mahallede herhangi bir önlem alınmış değil. Bir kısmını bu şahısların oluşturduğu en az 25 Hacıbayramlı’nın hâlâ Suriye’de IŞİD saflarında olduğu sanılırken, Suriye’de çarpışan ve örgüte Mamak, Sincan, Keçiören gibi bölgelerden giden Ankaralıların sayısının 50’yi aştığı sanılıyor. (...) 2014 yılı başından itibaren IŞİD’in tanınmaya başlamasıyla, Hacıbayram’daki Selefi örgütlenmesinin de örgüte bağlı olduğu ortaya çıktı. Yerel ve ulusal basında defalarca çıkan haberlere kulak asılmazken, iktidarın Hacıbayram’a ilgi göstermesi 15 Eylül’de New York Times’ta çıkan bir makale ile oldu. (...)"

1111a.jpg

Mahalleden bazı isimlerin dönem dönem Suriye’ye gittikleri ve mahallede IŞİD propagandası yaptıklarını yazan muhabir, Hacıbayram’dan 25 ila 30 arası kişinin hâlâ IŞİD saflarında olduğu, bazılarının aralıklarla mahalleye dönüp Suriye’ye geri gittiklerini iddia etti. Haberde Hacıbayram Mahallesi’nde 18 yaşın altındaki pek çok çocuğun, IŞİD sempatizanı olduğu iddia ediliken beyaz cübbe ve uzun sakallarıyla bazı şahısların sokakta gördüğü çocuklara cep telefonundan IŞİD'e ilişkin videolar izletirdiği öne sürüldü.

Mahallede IŞİD’e destek veren çocukların gündüz ellerinde Tevhit bayraklarıyla dolaştığı iddia ediliyor.