IŞİD bir kafa daha kesti !

IŞİD bir kafa daha kesti !
Güncelleme:

IŞİD Japon rehinelerden Yukawa'yı başını keserek infaz etti.

 Terör örgütü IŞİD, rehin tuttuğu iki Japonya vatandaşından Haruna Yukawa’yı başını keserek infaz etti. Örgütün yayınladığı videoda, diğer rehine Kenji Goto Jogo, infaz anının görüntülerini gösteriyor.

Videoda, Ürdün’de tutuklu bulunan intihar bombacısı Sajida al-Rishawi’nin serbest bırakılmaması durumunda kendisinin de öldürüleceğini belirten Yukawa, IŞİD’in taleplerini sıralıyor. Japonya hükümet sözcüsü, yaptığı açıklamada, videoyu "korkunç" sözleriyle nitelerken, görüntülerin gerçekliğinin incelendiğini belirtti.

IŞİD, Salı günü yayınladığı videoda, rehinelerin serbest bırakılması karşılığında Japonya hükümetinden 72 saat içinde 200 milyon dolar istemişti. Terör örgütü, daha önce aralarında yardım görevlileri ve gazetecilerin olduğu çok sayıda kişiyi başını keserek öldürmüştü.

JAPON HÜKÜMETİNDEN AÇIKLAMA

 Japonya Hükümet Sözcüsü Yoshihide Suga, terör örgütü IŞİD'in elindeki Japon rehinelerden birinin öldürüldüğü iddiasını içeren ses kaydını teyit etmek için çalıştıklarını duyurdu.
Suga, IŞİD'e yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde yayınlanan, Japon rehinelerden birinin öldürüldüğüne, diğerinin ise Ürdün'de tutuklu bulunan Sacide er-Rişavi adlı Iraklı kadının salıverilmesi karşılığında serbest bırakılacağına yer veren, ancak daha sonra yayından kaldırılan ses kaydıyla ilgili acil bir bakanlar toplantısı yaptıklarını açıkladı. Sözcü Suga, kaydın içeriğini doğrulamak için çalıştıklarını belirtti. Japonya Başbakanı Şinzo Abe de gazetecilere yaptığı açıklamada mesajın çok çirkin ve affedilemez olduğunu belirtti.

İSTEDİKLERİ KADIN

Japon rehine karşılığında serbest bırakılması talep edilen Rışavi, Ürdün'ün başkenti Amman'da, 2005'te 3 otele düzenlenen ve 57 kişinin öldüğü intihar saldırılarında üzerindeki bombayı patlatamadan yakalanmıştı. İdam cezasına çarptırılan Rişavi, 2005'ten bu yana tutuklu bulunuyor.