IŞİD Kerkük'te !

IŞİD Kerkük'te !
Güncelleme:

Kobani'de IŞİD direnci zayıflayarak sürerken son dakika haber Kerkük'ten geldi.

Kerkük ateş çemberinin ortasında kaldı son dakika haberlere göre IŞİD dört bir koldan çok büyük bir saldırı başlattı ve 50 metreye kadar geldi.

Kerkük bölgesinde dört koldan saldırmaya başlayan IŞİD örgütüne Peşmerge Güçleri sert karşılık verirken çok şiddetli çatışma haberleri geliyor.

Kerkük'ün güneyindeki Mektep Halid, Tilwerid, Meryembeg ve Mele Ebdullaköylerine bu sabah IŞİD mensuplarınca büyük bir saldırı başlatıldı. Peşmerge Güçleri, saldırıya ağır silahlarla karşılık verdi.

Yaklaşık iki saat süren çatışmaların ardından Mektep Halid, Meryem Beg ve Mele Abdullah köyüne yönelik saldırıları durduruldu. Tilwerid’de ise çatışmalar devam ediyor.

ARALARINDA 50 METRE KALDI

IŞİD'in beklenmedik büyüklükteki saldırısı sonucu bazı yerlerde peşmergeler ile örgüt mensupları arasındaki mesafenin 50 metreye kadar indi.

IŞİD'in Kerkük'e hakim olan sisli havayı fırsata çevirmek için bu ani saldırıyı geliştirdiği bildiriliyor.
Kerkük çevresindeki şiddetli çatışmaların sürdüğü bildiriliyor.

HASTANELERE IŞİD MİLİTANI DOLDU

IŞİD Kerkük için bastırırken koalisyon güçlerine ait savaş uçakları örgütü işgal ettiği Musul'da vurdu. Savaş uçaklarının bu sabah, kentin merkezi ile etrafında gerçekleştirdiği hava saldırılarında 24 IŞİD’linin öldürüldüğü öğrenildi. Operasyonda, örgütün 4 zırhlı aracının da imha edildiği iletildi.

Kaynaklar, kentteki hastanelerin yaralı IŞİD’lilerle dolup taştığını söyledi. Örgüt mensupları, hastanelerdeki tıbbı malzemelere el koyarken, sivil hastalar zorla kapı dışarı ediliyor. Elektrik, su ve temel ihtiyaçların çok az karşılanabildiği kentte halkın zor durumda olduğu belirtiliyor.

1-914.jpg