IŞİD kritik bölgeyi ele geçirdi !

IŞİD kritik bölgeyi ele geçirdi !
Güncelleme:

IŞİD'in Irak'taki en büyük petrol rafinerisinin bulunduğu Beyci'yi ele geçirdiği iddia edildi.

Terör örgütü IŞİD, Irak'ın en büyük petrol rafinerisinin bulunduğu Selahattin iline bağlı Beyci ilçesinin kontrolünün yeniden ele geçirdiğini iddia etti.

Geçtiğimiz 19 Kasım'da Irak Savunma Bakanlığı, ilçenin IŞİD'den tamamen geri aldığını duyurmuştu. Ancak terör örgütü IŞİD, sosyal paylaşım sitelerinde bugün yayınladığı fotoğraflarda hükümete bağlı kuvvetler tarafından kışla olarak kullanılan El Fettah Camii ve çevresindeki güvenlik noktalarının şiddetli çatışmalardan sonra kontrolün kendilerine geçtiğini açıkladı. Fotoğraflarda ayrıca IŞİD saldırıları sonucu bölgeden kaçan Irak güvenlik güçlerine ait ABD yapımı Abrams tankı ve çok sayıda zırhlı aracın militanlar tarafından patlatılması, ölen Irak askerlerinin cesetleri ile ele geçirilen İran yapımı askeri mühimmat yer alıyor.

Beyci'de hükümet saflarında IŞİD'e karşı savaşan yerel Sünni Arap aşiret liderlerinden Şeyh Hamid Haçem El Kaysi, Irak hükümeti tarafından aşiretlere sunulan desteğin yetersiz olduğunu ifade ederek eleştiride bulundu. Irak resmi kaynaklara göre, Beyci'nin sadece 2 bölgesi IŞİD'in elinde olduğu bildirildi.