IŞİD lideri Bağdadi nereye kaçtı ?

IŞİD lideri Bağdadi nereye kaçtı ?
Güncelleme:

IŞİD lideri Bağdadi'nin en son Musul'da görüldüğü ve Rakka'ya kaçtığı iddia edildi.

DAEŞ lideri Bağdadi 19 Ekim'de Musul'da görüldüğünü ileri süren Irak istihbaratına göre Bağdadi'nin Suriye'nin Rakka kentine geçti.

Irak'ta Musul'u kurtarma operasyonu 8. gününe girdi. Kent çevresindeki DAEŞ mevzilerine yoğun hava bombardımanı sürüyor. Peşmerge ise Türk askeri üssünün yakınındaki Başika kasabasına girmeyi başardı. Dokuz köyün daha DAEŞ'ten kurtarıldığı belirtilirken, terör örgütünün saflarında savaşmayı reddeden 200 kişiyi infaz ettiği iddia edildi.

Irak istihbaratına göre, DAEŞ lideri Ebubekir El Bağdadi, Musul operasyonu başladıktan iki gün sonra yani 19 Ekim'de Musul'da görüldü. Bağdadi'nin 19 Ekim'de Musul'dan ayrılarak, DAEŞ'in Suriye'deki başkenti olan Rakka'ya ulaştığı ileri sürüldü.

Başika'da ev ev arama yapan Peşmerge güçleri teröristlerin yerleştirdiği patlayıcıları temizlemeye çalışıyor.  Başika'daki operasyona Türk topçusu da destek vermiş, Başbakan Binali Yıldırım destek talebinin Peşmerge'den geldiğini açıklamıştı.

Operasyonda şu ana kadar yaklaşık 800 DAEŞ militanının öldürüldüğü belirtiliyor. Son 24 satte 20 bomba yüklü araç ile 45 bomba imha edildi. Irak güçlerinin kayıplarıyla ilgili ise bilgi verilmedi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi 17 Ekim'de Musul'u kurtarma operasyonun güney, doğu ve kuzey bölgelerinden başladığını duyurmuştu.

NTV