IŞİD Türk işadamının fabrikasına el koydu !

IŞİD Türk işadamının fabrikasına el koydu !
Güncelleme:

Türk işadamının Irak'ta ortak olduğu çimento fabrikasına IŞİD el koydu..

Son yıllarda sanayicilerin en çok tercih ettiği iş kolu inşaat oldu. 1989’dan beri çikolata üreten Şölen, 1.5 yıl önce Balance Gayrimenkul adı ile gayrimenkule girdi. Sanayi yatırımlarının da sürdüğünü belirten Balance Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, terör nedeniyle 1 yıldır Irak’taki çimento fabrikası çalışmalarının durduğunu söyledi.

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre yüzde 30 ortak oldukları Sincan Çimento Fabrikası’na Işid’in Haziran 2014’te el koyduğunu belirten Çoban, “Fabrikaya biz yüzde 30, Irak merkez hükümeti yüzde 15 ortak. 2 de yerel ortağımız var. Güvenlikten merkezi hükümet sorumluydu. Konuyu Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de konuştuk. Merkezi hükümetin yatırımımızın yarısını ödemesini bekliyoruz. Sorun çözülünce yatırımı tekrar değerlendirmek için tekrar masaya oturacağız. Riskli yerde kâr daha fazla. Ama her zaman piyango vurmaz, bu defa tersi oldu” dedi.

İnşaata girmelerinin sanayi yatırımlarında frene basma anlamını taşımadığını belirten Çoban, yeşil ışık gördükleri noktalarda yatırıma devam edeceklerini söyledi.