IŞİD'e ağır darbe: 100 IŞİD'li öldürüldü

IŞİD'e ağır darbe: 100 IŞİD'li öldürüldü
Güncelleme:

Koalisyon uçaklarının Musul'a yaptığı saldırıda 100 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Işgal altındaki Musul'u kurtarmak için kapsamlı kara harekatı hazırlığı yapılırken ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları, Musul’un Şengal ilçesine gitmekte olan IŞİD konvoyunu vurdu. Saldırıda 100 IŞİD'li öldü.

Rûdaw’ın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, bu Sabah 09:00 ila 11:00 saatleri arasında, Şengal ve Behace bölgelerinde konuşlanan IŞİD hedeflerine yoğun hava saldırısı yapıldı. Behace nahiyesinden Şengal’e doğru gitmekte IŞİD'e ait uzun bir araç konvoyu uçaklar tarafından hedef alındı. Etkili bombalama sonucu konvoy yok edildi. Peşmerge Güçleri’nden bir yetkili, konvoya yönelik saldırıda 100’ün üzerinde IŞİD'linin öldüğünü açıkladı. IŞİD'in Musul ve ardından Ezidilerin yaşadığı Şengal'i işgal etmesinin ardından bölgede örgüt hedeflerine yönelik yapılan en kapsamlı hava saldırısı olduğu bildirildi. Saldırı sonrası ölen IŞİD mensupları Musul’un güneyindeki Geyara nahiyesine götürülüp burada toprağa verildi.

GECE OPERASYONU

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre Peşmerge Güçleri Musul Barajı Cephesi Sorumlusu Şêx Mihyedin Mizuri ise dün, gece geç saatlerde savaş uçaklarıyla eşgüdüm içinde IŞİD'e operasyon gerçekleştirdiklerini, operasyonun, Musul’un doğusunda bulunan Şihiye û Xerab Kubir köyleri ile çevresini kapsadığını açıkladı. Bölgede yaşanan çatışmalarda ez az 15 IŞİD’linin öldürüldüğü, onlarcasının da yaralandığı ifade edildi.

Ağustos başınında Musul'un Şengal ilçesini işgal eden IŞİD, yüzlerce Ezidi Kürt'ü katletmiş, çok sayıda kadın ve kız çocuğunu kaçırmıştı. Onbinlerce kişi ise Şengal Dağı’na sığınmıştı. Dağda halen 10 bine yakın kişi bulunuyor.

Kobani'de üstünlük YPG'de

Bu arada Kobani'yi işgal eden IŞİD güçleri havadan koalisyon uçakları karadan ise Peşmerge ve ÖSO destekli YPG güçlerinin etkili operasyonları ile geriletiliyor. IŞİD'in elinde bulunan iki sokak dün YPG'nin eline geçti. Operasyonda 7 IŞİD'li öldürüldü. IŞİD mevzilerine yapılan hava saldırılarında ise 12 IŞİD'li öldürüldü. Cesetler bölgede operasyon yapan YPG'liler tarafından enkazlar arasında bulundu.

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Komutanı Muhammed Mela Ömer ise, IŞİD'in Kürt güçlerinin bulunduğu bölgelere 15 havan topu attığı, araçlarla intihar saldırıları yapmaya çalıştığını söyledi. Ömer, etkili saldırılarla Kobani kent merkezinin yüzde 60'ının Kürt güçlerinin kontrolünde olduğunu aktardı.

ANHA haber ajansı ise IŞİD’in ağır silahlarla kent merkezinde sivillerin yaşadığı bölgelere yönelik yaptığı saldırılar sonucu 3 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Mağdurlar zor durumda

Elektrik ve yakıt sıkıntısı

Bu arada, Kobani kent merkezinde, sınır kesiminde ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde çadırlarda barınan binlerce kişi, soğuk hava ve yağmur nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşıyor. Kobani'de elektrik ve yakıt sıkıntısı nedeniyle aileler soğuk havanın tehdidi altında yaşamlarını sürdürüyor. Sınırın Rojava ve Türkiye kesiminde yaşayan aileler ise bulaşacı hastalık ve grip salgını tehdidi altında bulunuyor.

3 aylık bilanço

YPG tarafından yapılan açıklamada ise Kobani'de IŞİD işgalinden bu yana yaşanan çatışmalarda 2 bin 951 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü, 263 YPG ve ÖSO savaşçısının ise öldüğü belirtildi.