IŞİD'e ağır darbe !

IŞİD'e ağır darbe !
Güncelleme:

Musul'a IŞİD tarafından atanan Vali zehirlenerek öldürüldü ayrıyetten Kürt güçleri IŞİD'in üç insansız hava aracı düşürüldü.

IŞİD'i işgal ettiği Şengal ve Kobani'den çıkarmak için Kürt güçlerinin kapsamlı saldırıları sürerken IŞİD tarafından Musul'a Vali olarak atanan Suud Halil zehir verilerek öldürüldü. Kobani'de ise IŞİD'in işgal ettiği stratejik noktalar geri alındı. Elegeçirilen noktalarda IŞİD'in yer altı sığınakları kazdıkları görüldü. Kobani semalarında dolaşan İHA olarak adlandırılan IŞİD'in üç insansız hava aracı düşürüldü.

Rûdaw’ın haberine göre, IŞİD’in Musul7a vali olarak atadığı Ebu Talut, “Ketibe-i Musul” olarak bilinen silahlı bir muhalif grup tarafından zehirlendi. Daha önce ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının bombalaması sonucu daha önce ağır yaralanmıştı. Evli ve dört çocuk babası olan Talut'un Musul’un Geyara nehiyesine bağlı Zawyeye köyünden olduğu bildirildi. Talut, zehirlendikten 5 saat sonra yaşamını yitirdi. 

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre koalisyona ait savaş uçaklarının Musul’da düzenlediği hava saldırısında ise IŞİD’in polis gücünde görevli üst düzey 2 sorumlusu öldü. Öyen iki polis sorumlusunun Sultan Hemed ve Ebubekir Mesudi isimli kişiler olduğu bildirildi. Musul’un Haziran ayında işgal edilmesinden sonra, ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu çok sayıda üst düzey IŞİD sorumlusu öldü.

 Şengal’de 6 peşmerge öldü

 "Direniş güçleri" olarak adlandırılan ve aralarında peşmerge, PKK'nın HPG, YPG ve Ezidi savaşçılarından oluşan Kürt güçlerinin Şengal'i tamamen özgürleştirmek için kapsamlı bir çok noktadan IŞİD'e yönelik başlattığı saldırı devam ediyor. Çatışmalarda IŞİD'e büyük kayıplar verdirilirken çatışmalarda 6 peşmerge ve 4 HPG'li yaşamını yitirdi. Yaralanan peşmergeler iseErbil ve Dohuk'taki hastanelerde tedavi altına alındı. Kentin halen bir bölümünü elinde tutan IŞİD gruplarına karşı Kürtg üçlerinin saldırısı sürerken IŞİD güçleri de havan, tank ve top atışı ile etkili olmaya çalışıyor.

Kobani'de ise IŞİD'in kent merkezinden çıkarılması için YPG, ÖSO ve peşmerge güçlerinin etkili saldırıları devam ediyor.  Kürt güçlerinin stratejik Mıştenur Tepesi’ne düzenlediği saldırıda, IŞİD’in uçaksavar bataryası vuruldu. Kobani’deki Peşmerge Güçleri komutanlarından Şerwan Spindareyi, tepenin güneyinde 300, kentin doğusunda da 400 metre ilerlediklerini açıkladı. Kobani'nin büyük bölümünün Kürt güçlerinin kontrolüne geçtiği bildirilirken, dün elegeçirilen bir bölgede IŞİD'in kaçmak amacıyla ve saldırılarda kullanmak için kazdığı bir tünel bulundu.  

 3 İHA düşürüldü

 ANHA ajansı ise IŞİD'in keşif yapmak ve havan koordinatlarını belirlemek amacıyla Kobani'de uçurduğu DJI Phantom 2 Vision marka 3 insansıkz hava aracı YPG'liler tarafından düşürüldü. Dört pervaneli ve taşınabilir ebatlarda olan hava araçlarının üzerinde uzun süre yüksek çözünürlüklü video çekimleri yapma özelliğine sahip kameralar bulunuyor. IŞİD'in bu tarz araçlarla özellikle sivillerin yaşadıkları alanlarda keşif yapıp elde ettikleri verilere göre belirlenen bölgelere havan atışları yaptıkları bildirildi.