IŞİD'e bir gelir kapısı daha !

IŞİD'e bir gelir kapısı daha !
Güncelleme:

Petrolden sonra yeni gelir kapısı mı? Tarihi eserleri sattılar mı ?

Irak Turizm ve Tarihi Eserler Bakanı Adil Şerşab,  IŞİD'in Musul Müzesi'ne saldırısına ilişkin, "IŞİD, geri kalan tarihi eserleri finansman sağlamak için sattı mı yoksa başka bir yere mi nakletti bunu  bilemiyoruz" dedi. 
 
Şerşab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü IŞİD'in Musul  Müzesi'ne saldırarak buradaki heykelleri parçalamasına ilişkin, "Müzede 173 adet  tarihi heykel vardı. IŞİD'in yayınladığı videoda çok az bir kısmı görüldü. Şu  anda cevabını bulamadığımız çok sayıda soru var" diye konuştu. 
 
Tarihi eserlerin tamamının devlet arşivlerinde kayıtlı olduğunu  aktaran Şerşab, "IŞİD, geri kalan tarihi eserleri finansman sağlamak için sattı  mı yoksa başka bir yere mi nakletti bunu bilemiyoruz. Ancak, bakanlık olarak bu  işin peşindeyiz ve araştırmalarımız ciddi bir şekilde devam ediyor" şeklinde  konuştu. 
 
Şerşab, konuyu uluslararası platformda görüşeceklerini de ifade  ederek, "Müzeye saldırının ardından Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür  Örgütü (UNESCO) ile irtibata geçtik. Onlara, BM Güvenlik Konseyinde olağanüstü  toplantı düzenlenmesi yönündeki talebimizi ilettik" ifadesini kullandı. 
 
Sosyal medyada önceki gün yer alan videoda IŞİD militanlarının,  Irak'ın kuzeyinde yer alan Musul Müzesi'ndeki heykel ve kıymetli sanat eserlerini  balyozla kırdığı görülüyordu. 
 
Geçen hafta sonu da Musul Kütüphanesi'ne saldıran militanlar, 8 binden  fazla tarihi kitabın yer aldığı kütüphaneyi ateşe vermişti. Kütüphanede Osmanlı,  Abbasi, Eyyübi dönemine ve çeşitli medeniyetlere ait değerli el yazması eserler  bulunuyordu.