IŞID'in bomba oyunu !

IŞID'in bomba oyunu !
Güncelleme:

IŞİD militanları ilçe merkezine bomba yerleştirdi, peşmerge giremiyor..

Irak Türkmen Cephesi Milletvekili AydınMaruf Selim, Şengal’den çekilen IŞİD militanlarının ilçe merkezine bombalar yerleştirdiğini ve Peşmerge’nin bu nedenle ilçe merkezine giremediğini söyledi. Sıradaysa Musul var.

Vatan'dan Kenan Butakın'ın haberine göre Irak’ta, Peşmerge güçleri önceki gün terör örgütü IŞİD’in kontrolündeki Musul’un Şengal (Sincar) ilçesini ele geçirdi. Peşmerge’nin bu operasyon sırasında önemli kayıp vermediği, 100’den fazla IŞİD’linin öldürüldüğü bildirildi. Bazı Kürt gruplarıyla IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Peşmergeler, IŞİD’e ağır silahlarla saldırdı. 
 
Gelinen son durumu Vatan gazetesine değerlendiren Erbil’de bulunan IrakTürkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf Selim, IŞİD’in çekildiği bölgelere tahrip gücü yüksek bombalar yerleştirdiğini söyledi:

“Şengal’in yüzde 70’i şu anda Peşmerge’nin kontrolü altında. Koalisyonun havadan gerçekleştirdiği saldırılar bu başarıda oldukça etkili oldu. Şu anda en büyük problem IŞİD’in çekildiği bölgelerin birçok noktasına bombalar yerleştirmesi. Peşmerge bu nedenle ilçe merkezine giremiyor. Bunun dışında, çekilen IŞİD militanları uzak noktalardan keskin nişancı atışlarına da devam ediyor. Sincar Dağı ise şu anda Peşmerge’nin denetimi altında.”