''IŞİD’in mucidi AKP iktidarı''

''IŞİD’in mucidi AKP iktidarı''

Yeni kurulan Merkez Parti’nin başkanı Karslı, IŞİD'in yaratıcısı olarak AK Parti'yi hedef gösterdi.

Türk si­ya­set ha­ya­tı­na 81’in­ci par­ti ola­rak gi­ren ve ge­nel baş­kan­lı­ğı­nı Prof.Dr. Ab­dur­ra­him Kars­lı­’nın yap­tı­ğı Mer­kez Par­ti, önü­müz­de­ki haf­ta­dan iti­ba­ren il ve il­çe­ler­de ta­be­la­la­rı­nı as­ma­ya baş­lı­yor. Kars­lı, Tür­ki­ye­’nin gün­de­mi­ni de­ğer­len­dir­di.

İş­te Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşan Karslı'nın o tes­pit­leri:

Memleketin hu­kuk­suz­luk­la­ra, ada­let­siz­lik­le­re da­ha faz­la ta­ham­mü­lü yok. Di­ne, et­nik kö­ke­ne, mil­li­yet­çi­li­ğe da­ya­lı si­ya­set ol­maz. Par­ti­mi­zin ku­ru­cu­la­rı ara­sın­da geç­miş­te de­ği­şik par­ti­ler­de bu­lun­muş ar­ka­daş­la­rı­mız var. AKP, di­ni bi­tir­di.

Biz bu vic­dan­sız ça­ğın vic­da­nı ol­mak is­ti­yo­ruz. Re­fa­hı, ba­rı­şı ge­ti­re­cek­le­ri­ni söy­le­yen­ler, coğ­ra­fi sı­nır­la­rı­mı­zı de­ğiş­tir­me­yi, mil­li de­ğer­le­ri yok et­me­yi amaç­lı­yor. Kü­re­sel güç­ler es­ki­den he­def­le­rin­de­ki ül­ke­ye as­ker çı­ka­rır­lar­dı, şim­di mez­hep­sel kav­ga­la­r, et­nik kav­ga­lar çı­ka­rı­yor. AK­P de bu­nun pi­yo­nu­dur. AKP, IŞİ­D’­in mu­ci­di, PKK’­nın mü­ba­rek mak­bu­lü­dür.

Ülkemizde ‘Türk­lü­k’ ke­li­me­si kul­lan­mak suç ol­du. Türk­lük bir kül­tür­dür, her­ke­si ifa­de eden se­vinç­le, gu­rur­la ifa­de edi­len bir ke­li­me­dir. Tay­yip Bey ha­ya­tın­da ‘Türk Mil­le­ti­’ de­me­di. Türk Mil­le­ti’­ni azın­lık yap­tı. Bu mil­let bu­nu, ka­nı­nı eme­ni gör­me­li ve inanç­lı bir in­san ola­rak bun­la­rı söy­le­yip mu­sal­la­ya git­me­li. AKP, mil­le­ti­ni hür­ri­ye­ti­ni, ada­le­ti­ni, in­sa­fı­nı, mer­ha­me­ti­ni, sev­gi­si­ni ve bi­zi bir­bi­ri­mi­ze bağ­la­yan de­ğer­le­ri çal­dı.

Yargıtay'da yıl­da 40-45 bin dos­ya­yı ka­ra­ra bağ­la­yan da­ire­ler tak­dir edi­li­yor. Or­ta­la­ma 200 gün ça­lı­şı­yor­lar, 40 bin dos­ya çı­ka­rıl­dı­ğı­na gö­re bir dos­ya için ay­rı­lan sü­re 3 da­ki­ka bi­le de­ğil. Bir ka­ra­ra baş­kan ve 4 üye im­za atı­yor. Bu du­rum, dos­ya­la­rın in­ce­len­me­di­ği­ni, ra­por­tö­rün ra­po­ru­nun im­za­lan­dı­ğı­nı gös­te­ri­yor. Tür­ki­ye­’de ada­let yok.