Işidin Musulda Rehin Tuttuğu 49 Konsolosluk Personeli Şanlıurfada (2)

Işidin Musulda Rehin Tuttuğu 49 Konsolosluk Personeli Şanlıurfada (2)

VALİ KÜÇÜK: HEPSİ ÇOK İYİ, SORUN YOKŞanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 101 gün sonra özgürlüklerine kavuşarak Türkiye'ye getirilen ve Şanlıurfa'daki bir kamu kuruluşunda kısa süre dinlenen 49 rehineyi ziyaret etti. Vali Küçük, 40...

VALİ KÜÇÜK: HEPSİ ÇOK İYİ, SORUN YOK

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 101 gün sonra özgürlüklerine kavuşarak Türkiye'ye getirilen ve Şanlıurfa'daki bir kamu kuruluşunda kısa süre dinlenen 49 rehineyi ziyaret etti. Vali Küçük, 40 dakika görüşme yaptığı rehineleri ziyaretinin ardından çıkışta gazetecilere kısa açıklama yaptı. Vali İzzettin Küçük, "Rehinelerin hepsinin ve çocukların sağlığı iyi yerinde. Herhangi bir sorun ve sıkıntı yok. Sayın Başbakanımız gelince havaalanında görebileceksiniz. Ancak şunu belirteyim hepsinin sağlığı gayet iyi. Gerekli açıklamayı havaalanında Başbakanımız yapacak" dedi.

YENİ KIYAFETLER GETİRİLDİ

Vali Küçük'ün ayrılması ardından rehinelerin götürüldüğü kamu kurumuna bir araçla yeni kıyafetler de getirildiği de görüldü. Polisler tarafından otomobillerle getirilen yeni kıyafetler görevliler tarafından rehinelerin bulunduğu binaya götürüldü.

BAŞBAKAN ŞANLIURFA'YA GELİYOR

Azerbaycan'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, rehinelerin Türkiye'ye getirildiğini açıkladıktan sonra kendisinin de Şanlıurfa'ya gideceğini açıkladı. Bu açıklama ardından rehineler saat 08.15 sıralarında midibüslerle konvoy halinde Şanlıurfa GAP Havalimanı'na götürüldü. Kentten yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki havaalana eskort eşliğinde sıkı koruma altında götürülen rehinelerin bulunduğu araçların perdelerinin kapalı tutulması dikkat çekti. Başbakan Davutoğlu'nun havalimanında rehinelerle birlikte kameraların karşısına geçmesi bekleniyor.

FOTOĞRAFLI