IŞİD'ten 1.500 katyuşa daha çıktı !

IŞİD'ten 1.500 katyuşa daha çıktı !
Güncelleme:

IŞİD’in elinde yaklaşık 1500 tane roket rampası olan Katyuşa bulunduğu ortaya çıktı.

Türk güvenlik birimlerinin yerel istihbarat kaynaklarının yanı sıra insansız hava araçları üzerinden elde ettiği bilgiler, havadan etkili müdahale olmadığı sürece sınır hattında IŞİD tehditinin devam edeceğini ortaya koydu. İstihbarat bilgileri, terör örgütü IŞİD’in elinde 1500 kadar Katyuşa olduğunu gösteriyor. Kaynaklar havan ve antitank füzeleri de dikkate alındığında bu sayının daha da artacağını vurguladı.

Hürriyet gazetesinden Uğur Ergan'ın haberine göre IŞİD’in bu silahların neredeyse tamamını Suriye’de rejim güçlerinden, Irak’ta da özellikle Irak ordusunun Musul’u terk etmesi sırasında ele geçirdiği belirtildi. IŞİD’in sınır hattındaki mevzilerinden bazılarında top da bulunduğu belirlendi. Kaynaklar, özellikle koalisyon güçlerine ait uçakların IŞİD mevzilerini vurmasında Türkiye’nin verdiği istihbarat bilgilerinin etkili olduğunu söyledi.

Terör örgütü IŞİD’in dün sabah Suriye tarafından attığı Katyuşa roketleri Kilis-Öncüpınar karayolu yakınlarındaki bağ evlerinin bulunduğu bölgeye düştü. Boş araziye düşen roketler nedeniyle ölen veya yaralanan olmadı. IŞİD’in saldırısına sınırda konuşlu Türk topçu birliği Fırtına obüsleriyle misliyle karşılık verdi. IŞİD’in ocak başından bu yana Türkiye’ye yönelik saldırılarında 18 kişi yaşamını yitirdi.

Etiketler IŞİD katyuşa